NaslovnicaVijestiDeco: Scholes je bio najbolji engleski veznjak

Deco: Scholes je bio najbolji engleski veznjak

Scholes je bio najbolji engleski veznjak, rekao je Deco. Bivši veznjak Chelseaja, Deco tvrdi da je bivša zvijezda Manchester Uniteda bio najbolji engleski veznjak tokom njegovog boravka u Premier ligi. Bivši veznjak Chelseaja smatra da je Paul Scholes bio najbolji engleski veznjak u Premier ligi.

Scholes je bio najbolji engleski veznjak

Deco je igrao zajedno sa Frank Lampardom dvije sezone na Stamford Bridge-u, a on je također igrao protiv Steven Gerrarda u utakmicama protiv Liverpoola i Engleske.

Ali, bivši portugalski reprezentativac smatra da je bivši veznjak Manchester Uniteda bio bolji od Lamparda i Gerrarda.

“Igrao sam sa i protiv mnogo fantastičnih veznjaka kao što je Gerrard”, rekao je Deco za Squawku.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Imao sam priliku da igram sa Lampardom također u Chelseaju. Mislim da, zato što je bio drugačiji tip igrača od svih ostalih engleskih veznjaka, Paul Scholes je bio najbolji od njih, a također jedan od najboljih na svijetu.”

“Mislim da u ovom trenutku postoje neki izvrsni igrači kao on što je bio.”

“U Madridu, Modrić. Iniesta još uvijek igra. Xavi. U mojoj generaciji, Paul Scholes je igrač kao ovi što sam nabrojao. Nema mnogo igrača sa ovim stilom, jer mislim da većina njih ne znaju o kontroli igre, održavajući ravnotežu u timu.”

Scholes je ponikao u ekipi Oldhama, gde su ga vrlo brzo zapazili skauti Manchester Uniteda. Sa 14 godina prelazi u Manchester u kojem su mu saigrači bili David Beckham, Gary Neville, Phil Neville, Niki Bat i Ryan Giggs. Prvi meč za Manchester United je odigrao 21. septembra 1994. na utakmici Liga kupa protiv Port Valea i postigao oba gola za pobjedu Manchestera (2:1).

Za Manchester United je odigrao 676 utakmica i postigao 150 golova (od toga je 466 utakmica odigrao u prvenstvu na kojima je postigao 102 gola). Jedan je od petorice igrača koji su odigrali više od 500 utakmica za Manchester United u svim takmičenjima.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!