NaslovnicaVijestiDEFANZIVAC KOJI ĆE RIJEŠITI PROBLEME? Unai Emery poručio upravi da mu dovedu...

DEFANZIVAC KOJI ĆE RIJEŠITI PROBLEME? Unai Emery poručio upravi da mu dovedu zvijezdu La Lige!

Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, čelnici Arsenala su odredili novu metu u ovom zimskom prelaznom roku na preporuku trenera Unaija Emeryja, a riječ je o zvijezdi Betisa Aissi Mandiju, koji bi im trebao riješiti probleme u defanzivnoj liniji.

Arsenal dovodi Aissu Mandija

‘Topnici’ se nalaze u krizi kada su u pitanju defanzivci, s obzirom da su trenutno povrijeđeni Hector Bellerin i Rob Holding, koji će sa terena odsustvovati do kraja sezone, dok se Laurent Koscielny još uvijek nije u potpunosti oporavio nakon što je i sam odsustvovao dugo vremena.

Emery je danas priznao kako mu je potrebno novo pojačanje na poziciji centralnog defanzivca, a izgleda da ga je već našao, i to u La Ligi. Naime, kako navodi ElDesmarque, Arsenal sprema ponudu za defanzivca Betisa Mandija, čije nastupe Emery prati već neko vrijeme. Međutim, iz Betisa su jasno poručili kako će bilo koji klub koji ga želi dovesti u ovom zimskom prelaznom roku morati aktivirati njegovu otkupnu klauzulu, koja iznosi 30 miliona eura.

To predstavlja problem za Arsenal, s obzirom da londonski klub nema novca za pojačanja ovog mjeseca, te može dovoditi igrače samo na posudbe. Ipak, u izvješću piše kako bi mogli dogovoriti posudbu i kada je u pitanju Mandi, ali uz obavezu otkupa njegovog ugovora, odnosno aktiviranja otkupne klauzule na kraju sezone.

West Ham United je prošlog ljet navodno ponudio oko 15 miliona eura za Alžirca, ali ta ponuda je odbijena. Čelnici andaluzijskog kluba se nadaju kako će zadržati 27-godišnjaka još šest mjeseci, nakon čega će mu ponuditi novi ugovor, te tako povećati njegovu otkupnu klauzulu. Mandi je skupio 20 nastupa u La Ligi ove sezone, a njegov tim se nalazi na sedmom mjestu na tabeli. Igrao je isključivo na poziciji centralnog defanzivca, ali može pokriti i obje bekovske pozicije, te je to jedan od glavnih razloga zbog kojeg ga želi upravo Emery.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!