NaslovnicaVijestiDEFANZIVAC LIVERPOOLA PORUČIO UPRAVI: Želi napustiti Anfield do kraja mjeseca!

DEFANZIVAC LIVERPOOLA PORUČIO UPRAVI: Želi napustiti Anfield do kraja mjeseca!

Kako pišu engleski mediji, defanzivac Liverpoola Alberto Moreno poručio je čelnicima kluba kako želi otići do kraja ovog zimskog prelaznog roka, nakon što je ispao iz planova Jurgena Kloppa, koji po svemu sudeći više ne računa na njegove usluge.

Alberto Moreno želi napustiti Liverpool

Prema pisanju novina The Sun, lijevi bek se do kraja mjeseca želi vratiti u svoju domovinu, Španjolsku. Moreno već više od godinu dana dobija minutažu na kapaljku, odnosno otkako su ‘Redsi’ doveli škotskog reprezentativca Andyja Robertsona, kojeg mnogi smatraju trenutno možda i najboljim igračem na toj poziciji u Premier ligi.

Moreno bi se navodno volio vratiti u Sevillu, klub za koji je ranije nastupao u karijeri, prije nego što je stigao u Liverpool za 18 miliona eura u ljeto 2014. godine. Španjolski reprezentativac je na radaru nekoliko klubova iz Premier lige i Serije A, a kako izvještavaju španjolske novine Estadio Deportivo, dobio je i ponude iz Rusije i Turske. Njegov ugovor sa engleskim velikanom ističe sljedećeg ljeta, i nagađa se kako čelnici kluba ne bi imali ništa protiv njegove prodaje već ove zime.

On je u crvenom dresu skupio ukupno 141 nastup u svim takmičenjima u protekle četiri godine, te pritom postigao tri gola i podijelio asistencije, od čega je ove sezone odigrao tek pet utakmica. Jurgen Klopp je na nedavne žalbe 26-godišnjaka na malu minutažu odgovorio: “Ovakve stvari rješavam kao i obično, moja vrata su uvijek otvorena za razgovor. Sve dok ne razgovaraju direktno sa mnom, za mene problem ne postoji.”

Zatim je dodao: “Međutim, očito je da Alberto nije sretan zbog male minutaže. Važnija stvar je da to nikad ne pokazuje na treninzima, fantastičan je profesionalac i trenira jako dobro. Posljednjih nekoliko tjedana je imao problema sa leđima i zbog toga je odsustvovao sa nekih treninga.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!