NaslovnicaVijestiDemba Ba: Messi je bolji igrač, ali Mane je više zaslužio Zlatnu...

Demba Ba: Messi je bolji igrač, ali Mane je više zaslužio Zlatnu loptu

Bivši napadač Chelseaja Demba Ba rekao je kako je Sadio Mane više zaslužio Zlatnu loptu od Lionela Messija, uprkos tome što smatra da je Argentinac bolji igrač, te boljem statističkom učinku u prošloj godini.

Senegalski nogometaš Demba Ba rekao je da je Sadio Mane imao bolju sezonu od Lionela Messija i da je zaslužio da dobije Zlatnu loptu više nego Argentinac.

“Ovih dana svi govorimo o statistici, vjerujem da je imao bolju statistiku da bi pobijedio u trci za Zlatnu loptu. Činjenica je da je Mane osvojio Ligu prvaka i Superkup, imao je nevjerovatnu sezonu. I ne samo to, bio je odličan u svim utakmicama, vjerujem da je mogao da pobijedi” rekao je Ba.

Početkom prosinca prošle godine nogometaš Barcelone osvojio je rekordnu šestu Zlatnu loptu. Ba ističe da Mesi jeste bolji nogometaš, ali i da je Mane ovog puta imao bolju sezonu.

“Razgovarao sam o ovome s mnogo igrača i svi kažu da je Messi bolji igrač. Naravno, to svi znaju. Čak i da Sadio dođe i kaže mi da je bolji od Messija, udario bih ga u lice i rekao mu ‘Umukni dečko, sjedi’. Ali, 2019. godine iz moje perspektive, on jeste imao bolju sezonu od Lionela”, kazao je Senegalac.

Ba se osvrnuo i na rezultate svog nekadašnjeg kluba, Chelseaja, i rekao da je izuzetno zadovoljan kako tim funkcioniše pod vođstvom Franka Lamparda.

“Ti momci se dokazuju svake sedmice. Oni nisu toliko iskusni kao neki igrači od 27 ili 28 godina, pa bi možda Chelsea mogao da potpiše neke iskusne igrače, koji bi im pomogli u važnim utakmicama. To ne znači da moraju da potroše milione, vjerujem da mali dodaci mogu da im pomognu” rekao je Ba.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!