NaslovnicaVijestiDerbi: Livaja predvodi Hajduk, Dinamo bez važnog igrača?

Derbi: Livaja predvodi Hajduk, Dinamo bez važnog igrača?

Dinamo i Hajduk večeras od 20 sati na Maksimiru igraju drugi derbi ovog ljeta. Zagrepčani će u prvom kolu SuperSport HNL-a dočekati Splićane nakon što su ih u SuperSport Superkupu svladali 1:0.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Očekuju se promjene u sastavima oba tima u odnosu na prošlu utakmicu Superkupa. Hajduk bi danas trebao izaći na teren sa jačim sastavom nego prije šest dana, barem na temelju informacija na papiru.

Najznačajnija novost za gostujući tim je povratak Marka Livaje, vođe ekipe, te najboljeg strijelca i asistenta prošle sezone u prvenstvu.

Livaja je uoči utakmice po drugi put zaredom proglašen osvajačem trofeja Nogometaš, nagrade za najboljeg igrača lige koju biraju igrači svih klubova. Livaja je od kolega proglašen najboljim u obje pune sezone u Supersportu HNL.

U prvoj momčadi trebao bi biti i Emir Sahiti. U Superkupu su na krilima krenuli Dajaku i Dolček, no za očekivati ​​je da će Sahiti, napadač koji je najviše napredovao posljednjih godina, na početku sezone imati startnu ulogu.

Slovenac Jan Mlakar, koji je bio drugi najbolji strijelac Hajduka dvije sezone zaredom, sada će prepustiti mjesto u vrhu napada Livaji. Umjesto toga, preuzet će svoju hibridnu ulogu igrača koji u fazi napada ulazi u kazneni prostor, dok tijekom obrane pokriva krilnu zonu.

Ovogodišnji dobitnik trofeja Nogometaš je Livaja, koji je osvojio nagradu ispred Dinamovih reprezentativaca Brune Petkovića i Luke Ivanušeca. Nakon izvrsnog nastupa u Superkupu, gdje je asistirao za pobjednički gol Martina Baturine, koji je službeno proglašen najboljim mladim igračem lige prošle sezone, Petković će vjerojatno ponovno predvoditi napad domaćina.

No, izgleda da će domaćin vjerojatno biti oslabljen zbog odsustva Ivanušeca, njihovog najboljeg igrača proljetnog dijela prošle sezone. Ivanušec je u Superkupu pretrpio blagu ozljedu, pa bi ga na krilu mogao zamijeniti mladi Fran Topić.

Službena potvrda transfera Dominika Livakovića u turski Fenerbahče još uvijek se očekuje, što znači da će Ivan Nevistić danas vjerojatno biti rezervni golman. Prvi prvenstveni derbi nove sezone za Livakovića vrlo vjerojatno će biti oproštaj od maksimirske publike.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!