NaslovnicaVijestiDeset godina kasnije: Kako je izgledala lista 50 najperspektivnijih igrača 2007. godine

Deset godina kasnije: Kako je izgledala lista 50 najperspektivnijih igrača 2007. godine

Deset godina kasnije: Kako je izgledala lista 50 najperspektivnijih igrača 2007. godine! Ako nas je Championship ili Football Manager naučio nešto, to bi bilo da ako je neki igrač označen sa “wonderkid” morate obratiti pozornost na njega, jer u većini slučajeva on će na igrici a i u stvarnom životu postati veliki nogometaš.

Deset godina kasnije

Koliko puta se desilo da svjetsku nogometnu javnost impresionira neki klinac u dobi od 16 ili 17 godina? Nebrojeno mnogo puta. U mlađim kategorijama ti igrači pokazuju nevjerovatne partije, budu nekoliko levela iznad svojih vršnjaka, poigravaju se sa njima, postanu svjetske senzacije, ali… Većina njih nažalost završi igrajući po nižim ligama daleko od očiju nogometne javnosti, daleko od onog levela koji su zapravo mogli i trebali da budu.

>> Rio Ferdinand poručio Edenu Hazardu šta treba uraditi da dostigne nivo Cristiana Ronalda i Lionela Messija

Upravo zbog toga, podsjećamo se liste “50 najperspektivnijih fudbalera” koje je objavio World Soccer prije 10 godina.

Na listi se, naravno, nalaze i mnogi igrači koji su postali svjetska klasa, kao što su Sergio Aguero, Gareth Bale, Toni Kroos, Alexis Sanchez, Angel Di Maria, Juan Mata i Ivan Rakitic. Međutim, tu su i oni koji nikad nisu postigli ono što se je od njih očekivalo.

[su_bonus]

Mnogi su vjerovali kako su Micah Richards i Theo Walcott budućnost engleskog fudbala, pa su obojica našli svoje mjesto na spisku, ali su obojica čitavu karijeru patili od povreda koje su usporile njihov razvoj. Richards je trenutno godinu dana van terena zbog ozlijede koljenja, dok je Walcott još uvijek u Arsenalu gdje nikada nije pokazao svoj puni potencijal.

Na listi se nalazi i Bojan Krkić iz Stoke Citya a zauzima osmo mjesto, ali nakon nekoliko godina u Barceloni, njegova karijera je krenula silaznom putanjom. Kao posuđen je igrao za Romu, Milan, Mainz a trenutno je član Stokea.

Alexandre Pato, jedan od najtalentovanijih igrača u zadnjih 20 godina,  u Brazilu su mislili da su dobili novog Ronalda kada je sa 17 godina potpisao za Milan, ali i njegovu karijeru su uništile povrede, te je karijeru proveo igrajući u Brazilu sa kratkim epizodama u Chelseaju i Vllarealu a trenutno je član Tianjin Quanjiana.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!