NaslovnicaVijestiDevet igrača koje će Jose Mourinho prodati ukoliko preuzme Manchester United

Devet igrača koje će Jose Mourinho prodati ukoliko preuzme Manchester United

Nakon mnogo medijskih špekulacija da će Jose Mourinho voditi United od sljedeće sezone, očekuje se i da će u tom slučaju napraviti brojne promjene u timu Crvenih vragova.

Devet igrača koje će Jose Mourinho prodati

Nekoliko igrača će zasigurno biti na izlaznim vratima kluba, a mi vam donosimo listu od njih sedam koji bi mogli napustiti Old Trafford ovog ljeta.

1. Ashley Young

Ashley Young je igrao skoro na svim pozicijama pod vodstvom Van Gaala: na krilu, lijevom beku, pa čak i u samom vrhu napada. No, 30-godišnjak iza sebe ima vrlo razočaravajuću sezonu, zapravo nekoliko njih.

Ukoliko Mourinho dođe na klupu Uniteda, Young će vjerovatno biti jedan od kandidata za odlazak, a već je mnogo zainteresovanih klubova za njegove usluge.
2. Michael Carrick

Carrick je iskusan, pouzdan igrač i zasigurno ga Mourinho cijeni, ali njemu ugovor ističe ovog ljeta, te ga neće produžiti i već mu je poručeno da može napustiti klub.

Odlazak 34-godišnjaka, za kojeg je interes pokazao West Ham United, pružio bi priliku Morganu Schneiderlinu da se izbori kao Mourinhov prvi izbor na pozciiji defanzivnog veznog.

Što se tiče potencijalno novih pojačanja na toj poziciji, Louis van Gaal je navodno zatražio od uprave da pokušaju dovesti zvijezdu Leicester Cityja N’Goloa Kantea, no, ukoliko Mourinho dođe, mogao bi dovesti i neko zvučnije ime.
3. Adnan Januzaj

Nakon što se činilo da je na pravom putu da se izbori za stalno mjesto u prvoj postavi Uniteda, Januzajev razvoj i nije išao onako kako je planirao. Belgijski reprezentativac je prvi dio ove sezone proveo na posudbi u Borussiji Dortmund gdje se i nije baš dokazao, a kada se tokom zimskog prijelaznog roka vratio na Old Trafford, pao je u drugi plan Van Gaala.

Mourinho nije poznat po tome da da je priliku mladim igračima da se dokažu, a Adnanov nedostatak fizičke snage bi ga mogao koštati budućnosti u Manchester Unitedu, jer je krilni igrač osvojio samo 30% duela u Premier ligi.

Ukupno je ove sezone za United nastupio pet puta u ligi, od čega je dvije utakmice počeo od prve minute.
4. Marcos Rojo

Rojove dvije godine u Unitedu su protekle u znaku povreda, a i kada je bio zdrav, većinom je igrao van svoje prirodne štoperske pozicije.

Možda bi Rojo bio mnogo učinkovitiji ukoliko bi ga Mourinho odlučio vratiti na prirodnu poziciju, ali Argentinac nije ničim dokazao ove sezone da zaslužuje ostati. Ukupno je u ligi odigrao 16 utakmica ove sezone i to većinom na poziciji lijevog beka. Međutim, sada kad se vraća Luke Shaw, njegov odlazak je sve izgledniji.
5. Marouane Fellaini

Fizički dominantan veznjak bi možda mogao i odgovarati Mourinhu, ali njegovi nastupi ove sezone nikako ne mogu uvjeriti portugalskog stručnjaka da zaslužuje šansu u njegovom timu.

Fellaini je kreirao samo 11 prilika ove sezone, a čelnici Uniteda su ga navodno već ponudili na tržište, a prvi u redu za njegov potpis stoji Napoli.
6. Victor Valdes

Iskusni golman će vjerovatno napustiti United bez obzira tko bio trener sljedeće sezone. Valdesov period na Old Traffordu je bio obična katastrofa, a ukupno je odigrao samo dvije utakmice u Premier ligi.

Od Mourinha se očekuje da će priliku dati Unitedovim dokazanim golmanima, Davidu De Gei i Sergiju Romeru. Valdes je ovu sezonu proveo na posudbi u Standard Liegueu, ali također bez većeg uspjeha.
7. Phil Jones

Ne tako davno, Philu Jonesu su predviđali veoma dobru budućnost u klubu, kao i u reprezentaciji. Međutim, ove sezone je mladi defanzivac nastupio samo deset puta u Premier ligi, te je izostavljen sa spiska putnika na Europsko prvenstvo.

Jones će učiniti sve kako bi ponovo vratio vjeru čelnika Uniteda i pred Mourinhom je vrlo teška odluka da li zadržati 24-godišnjaka ili ne.
8. Juan Mata

Mourinho je dopustio Mati da pređe u Manchester United još dok je bio na klupi Chelseaja, a Španjolac bi mogao i sada napustiti tim ukoliko 53-godišnjak dođe na klupu njegovog novog kluba.

Mata je bio najkreativniji igrač Uniteda ove sezone, kreirao je ukupno 53 prilike za svoje suigrače u Premier ligi, ali nije bio tako učinkovit defanzivno, te u tom segmentu vjerovatno ne bi odgovoarao Mourinhu.

Čak ni pod vodstvom Louisa van Gaala Mata nije bio redovan starter ove sezone, a njegove šanse redovnog igranja bi se mogle dodatno smanjiti ukoliko Portugalac preuzme tim.
9. Andreas Pereira

Pereira ima reputaciju jednog od najvećih talenata Manchester Uniteda, ali ni on se nije naigrao ove sezone.

On je nedavno izjavio za Goal: “Htio sam otići na posudbu u januaru kako bih negdje igrao više i razvijao se, ali Van Gaal mi je rekao da ne želi da odem iz kluba. Rekao mi je da ostanem u Manchesteru jer će me trebati i da ću igrati.”

“Rekao sam mu da ću ostati ukoliko ću igrati. Složio sam se s njegovom odlukom i sada treniram, radim svoj posao i čekam ga da ispuni svoje obećanje. Naravno da sam očekivao da ću igrati više, mislim da sam zaslužio više prilika. Igrao sam dobro kad god sam dobio priliku, ali nogomet nekad može biti okrutan.”

Mourinho, kao što smo već naveli, izbjegava davati priliku mladim igračima, a vjerovatno nije spreman ni pružiti više akcije Pereiri sljedeće sezone, tako da bi i on mogao napustiti klub, vjerovatno na posudbu.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!