NaslovnicaVijestiDIDIER DROGBA DAO IZNENAĐUJUĆ ODGOVOR: Evo tko je najbolji defanzivac sa kojim...

DIDIER DROGBA DAO IZNENAĐUJUĆ ODGOVOR: Evo tko je najbolji defanzivac sa kojim se suočio u karijeri!

Nema sumnje kako će legendarni Didier Drogba ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača svoje generacije, ne samo među navijačima Chelseaja, kluba u kojem je ostavio dubok trag, već i među svim ostalim ljubiteljima nogometa. U vrijeme dok je nastupao u dresu ‘Plavaca’ bio je smatran jednim od najboljih igrača na svijetu, te je jedan od najzaslužnijih za brojne uspjehe londonskog kluba u posljednjem desetljeću.

Pique Drogbin najteži protivnik

On je na Stamford Bridge stigao u ljeto 2004. godine iz Marseillea za 38,5 miliona eura, kada je postao najskuplji napadač u povijesti engleskog nogometa. Nakon osvajanja tri titule prvaka Premier lige, četiri FA Kupa, dva Liga kupa i jedne Lige prvaka, on je napustio klub i otišao u Kinu 2012. godine, ali se tamo nije zadržao dugo. U London se vratio tri godine kasnije kako bi još jednom zaigrao pod vodstvom Josea Mourinha, nakon čega je osvojio novu ligašku titulu, te novi Liga kup.

On je toliko voljen i cijenjen od strane navijača Chelseaja da se mnogi nadaju kako se će i po treći put vratiti u klub, i to kao trener. Na pitanje da li se planira baviti tim poslom u budućnosti, 40-godišnjak je u intervjuu za Sky Sports rekao: “Upoznao sam dovoljno trenera, tako da bi to bilo moguće. Radio sam sa mnogo njih, svi su imali različite načine rada, različite pristupe, a igrao sam i sa dosta dobrih igrača koji razumiju igru. Naučio sam toliko toga da bi mi to mogla biti opcija. Kada uz sebe imate Mourinha, Ancelottija, sve te trenere, kao i igrače kao što su Frank Lampard, John Terry, Michael Ballack, Petr Čech, naučite puno toga. Trenerski posao bi mi mogla biti opcija, što da ne? Mislim da bih ga mogao obavljati dobro.”

Pored toga što je dijelio svlačionicu sa nekim od najvećih legendi u povijesti nogometa, on se kroz svoju karijeru i suočio sa mnogo sjajnih protivnika. Ipak, kako priznaje, teško mu je izdvojiti najtežeg protivnika protiv kojeg je igrao: “Teško je izabrati jednog, jer sam većinom igrao protiv dva centralna defanzivca. Jedan od najboljih dvojaca protiv kojih sam igrao su svakako Nemanja Vidić i Rio Ferdinand. Pored njih, tu su i Carles Puyol i Gerard Pique.”

Međutim, na pitanje da izabere jednog od njih četvorice, on je odgovorio: “Rekao bih Pique, jer su naši dueli bili stvarno, stvarno ‘tvrdi’, ali svi su tu negdje. Svi su veliki momci, vrhunski igrači, vrhunski ljudi, klase.” Ovo je zasigurno mnogima iznenađenje jer, iako Piquea svakako ne treba fizički podcijeniti, zasigurno da nije bio na istom nivou kao što su bili Ferdinand i Vidić na svom vrhuncu. Ipak, s druge strane, pozicioniranje i pravovremene reakcije u nogometu su često mnogo važnije stvari od fizičke snage i brzine, a tu je defanzivac Barcelone prednjačio.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!