NaslovnicaVijestiDiego Costa otkrio zašto je skoro napustio Chelsea prošlog ljeta

Diego Costa otkrio zašto je skoro napustio Chelsea prošlog ljeta

Napadač Chelseaja, a ujedno i jedan od najboljih napadača na svijetu u ovom trenutku, Diego Costa, priznao je da je bio blizu povratka u Atletico Madrid prošlog ljeta, ali je sretan što je ostao u Premier ligi.

Diego Costa otkrio zašto je skoro napustio Chelsea prošlog ljeta

Brazilac je u vrhunskoj formi, vodeći je strijelac lige, nakon što je postigao svoj 14. pogodak u pobjedi protiv Stoke Cityja rezultatom 4-2 u subotu.

Prošlog ljeta je bilo špekulacija da je 28-godišnjak nesretan na Stamford Bridgeu i da bi se mogao vratiti u Atletico Madrid samo dvije godine nakon što je napustio Španjolsku.

Costa je potvrdio da su te glasine bile istinite, izjavivši da je bio veoma blizu povratka na Vicente Calderon, a glavni razlog je bio taj što je njegova porodica željela da se vrati u bivši klub.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

Kakogod, španjolski reprezentativac tvrdi da je zadovoljan jer je ostao igrač Chelseaja, te da je dobio instant podršku novog trenera Antonija Contea, što je bila ključna stvar u njegovom ostanku u Londonu.

“Nije izgledalo da će ovako završiti, bio sam blizu odlaska. Međutim, sretan sam što sam ostao u klubu. Imao sam mogućnost da se vratim u Atletico, zbog nekoliko stvari, moje porodice i života koji imam tamo, ali ne i zbog Chelseaja, jer sam sretan. Puno je ljubavi sa navijačima i ljudima u klubu, sretan sam ovdje.”

“Razmišljao sam o odlasku zbog svoje porodice, ali ipak sam ostao. Bilo je važno da trener Antonio Conte pokaže da vjeruje u mene od trenutka kada je stigao u klub, a to je i uradio.”

[su_bet365_1m_veliki]

[su_bet365_1mspectacular_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!