NaslovnicaVijestiDIEGO MARADONA TVRDI: "Messi me pitao kako da postigne gol iz slobodnog...

DIEGO MARADONA TVRDI: “Messi me pitao kako da postigne gol iz slobodnog udarca i ja sam mu pokazao”

Diego Maradona je uzeo zasluge za nevjerojatan rekord slobodnih udaraca svog sunarodnjaka Lionel Messija, dok je dvojac radio u Argentini na treningu.

Maradona je trenirao Barceloninu zvijezdu dok je bio menadžer reprezentacije između 2008. i 2010., a pobjednik Svjetskog prvenstva rekao je da je Messi tražio njegov savjet za tehniku slobodnog udarca.

Taj je savjet, kaže Maradona, pomogao Messiju i uvelike poboljšao njegov slobodni udarac. Prošle godine je argentinska ikona postigla osam slobodnih udaraca zaredom, više od bilo koje druge sezone.

58-godišnjak je rekao: “Imao je problema sa slobodnim udarcima. Kad smo završavali svaki trening, Leo i ja smo ostajali kako bi mogao vježbati i počeo je udarati stativu.”

“Nisam ga naučio kako da izvodi slobodne udarce, ali me pitao kako mogu postići gol.”

“Rekao sam, ‘Samo ga moraš pogoditi u sredinu’. Neće mi dati Oscara da bi vas ovo naučio.”

“A on je odgovorio, ‘Ali, pogodio sam ga u sredinu, a lopta ide ovako ili onako’, a ja sam mu rekao: ‘Ne brini, uspjet ćeš’, a sada ne može promašiti gola.”

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!