NaslovnicaVijestiDimitri Payet objasnio zašto je morao napustiti West Ham u januaru

Dimitri Payet objasnio zašto je morao napustiti West Ham u januaru

Odlazak Dimitrija Payeta iz West Hama bila je jedna od zanimljivijih tema u prethodnom prelaznom roku.

Dimitri Payet objasnio zašto je morao napustiti West Ham

Nakon što je trener ‘Čekićara’ Slaven Bilić javno priznao da Francuz želi napustiti klub, Payetov odnos sa igračima i njegovim suigračima se u potpunosti pogoršao.

Nakon što je navodio da je nostalgija glavni razlog zbog kojeg je odlučio napustiti West Ham, ipak je bilo i drugih razloga.

On je prešao u Marseille za 25 miliona funti, a u intervjuu za L’Equipe, rekao je: “Način na koji smo pristupali utakmicama mi se nije sviđao, defanzivni stil igre. Možete reći da mi je smetao, igrao sam bez ikakvog užitka.”

“Kontaktirao me Marseille, odnosno Rudi Garcija čiju filozofiju sam dobro poznavao. Izbor je bio brz, da sam čekao do ljeta izgubio bih šest mjeseci igre.”

Payet je priznao da je bio vrlo nezadovoljan nakon pobjede protiv Hulla, koji se borio za opstanak, u decembru. To su bila vitalna tri boda za Bilićev tim, koji je bio pod velikim pritiskom, ali francuski reprezentativac priznaje da je to bio znak da klub nazaduje.

“Kod kuće smo pobijedili Hull 1-0, a oni su pogodili stativu četiri puta. U svlačionici su svi bili sretni, ali igrač utakmice tok dana je bila stativa. Shvatio sam da nemam prostora za napredak u tom klubu. Trebao mi je novi izazov.”

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!