NaslovnicaVijestiDinamo - Hajduk: Najvažniji Superkup u povijesti hrvatskog nogometa

Dinamo – Hajduk: Najvažniji Superkup u povijesti hrvatskog nogometa

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb i osvajač Kupa Hajduk će novu sezonu otvoriti na Maksimiru. Večeras u 20 sati imamo priliku gledati utakmicu hrvatskog Superkupa. Prijenos utakmice će biti na kanalu broj 12 u osnovnom paketu MAXtv-a.

Ogromna utakmica je pred nama. Prošla sezona je bila puna tenzija zahvaljujući rastu Hajduka koji je bio velika prijetnja Modrima do samog kraja sezone. Ta tenzija se prenosi u novu sezonu u koju se navijači oba kluba nadaju započeti sa pobjedom i osvajanjem trofeja nad jednim od najvećih rivala. Ovo bi mogao biti najvažniji Superkup u povijesti hrvatskog nogometa.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Kako najavljuju mediji, derbi utakmica bi se mogla odigrati pred punim stadionom u Zagrebu. Dinamo je nakon završetka korona-ere po prvi put uveo prodaju godišnje ulaznice, a prema novim informacijama, prodali su ih čak 4000.

Već smo spomenuli navijačku euforiju iz prošle sezone u kojoj su glavnu ulogu odigrali Bad Blue Boysi koji su podsjetili na najveće slave sa moćnim navijačkim izdanjima. Njihova povezanost sa momčadi je bio jedan od ključnih faktora u borbi za titulu.

Slična situacija je i kod protivnika Hajduka koji je prošle sezone osvojio Kup sa pobjedom protiv Rijeke. Ovo je bio prvi trofej Splićana nakon devet godina. Proslava je trajala kasno u noć, nakon što su navijači masovno utrčavali na teren i napravili veliku feštu. Torcida je sada organizirala dolazak na Maksimir sa Bilim vlakom, a dodijeljeno im je 2500 karti za južnu tribinu.

Već visoke tenzije su dodatno nabrijane nakon što je jedan od najboljih igrača Hajduka Marko Brkljača prešao u Dinamo Zagerb. To je bio jedan od mnogih mladih igrača koji su napustili Poljud.

Zvijezde oba tima su navele kako jedva čekaju kup utakmicu, ako je suditi prema njihovim izjavama.

“Mnogo smo bolji od Dinama, imamo i najbolje navijače i najveći smo klub u Hrvatskoj,” rekao je Nikola Kalinić koji smatra da je momčad Hajduka pokazala mnogo više od svog rivala u prethodnim međusobnim utakmicama.

“Važno je da otvorimo novu sezonu sa osvajanjem trofeja protiv najvećeg rivala. Sviđa mi se i to što odmah igramo protiv jednog takvog protivnika, jer ćemo vidjeti gdje smo”, rekao je Josip Drmić, igrač koji bi trebao biti veliko pojačanje Modrih.

Dinamo je posljednju utakmicu u ligi prošle sezone igrao upravo protiv Hajduka na stadionu Maksimir gdje su ostvarili pobjedu od 3-1, dok je Hajduk istim rezultatom porazio Rijeku u kupu. Gosti su posljednji put na ovom stadionu slavili sa 2-0 krajem 2021. godine.

Mogući sastavi:

Dinamo: Livaković, Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić, Ademi, Mišić, Špikić, Ivanušec, Oršić, Petković.

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Borevković, Elez, Melnjak, Fossati, Grgić, Mlakar, Krovinović, Kalinić, Livaja.

Domaćini u ovaj susret ulaze oslabljeni prema posljednjim najavama. Trener Čačić u ovom derbiju ne može računati na Josipa i Boška Šutala. Na stoperskoj poziciji se očekuju Lauritsen i Perić. Dinamo ima problema na lijevom beku. Iako su Petra Bočkaja platili skoro pa tri milijuna eura, od prve minute šansu bi mogao ipak dobiti Robert Ljubičić.

Što se tiče Hajduka, oni nemaju problema sa izostancima, međutim, napustila su ih dva od tri glavna braniča. Na toj poziciji se uz regularnog Josipa Eleza očekuje i debitant Toni Boreković koji je kao dijete još igrao i za Dinamo.

Dinamo Zagreb će u ovom susretu pokušati zaustaviti euforiju Hajduka i njihovih navijača. Iz perspektive zagrepčana, velika pobjeda Modrih na domaćem terenu bi vratila Hajduka gdje mu je i mjesto. Većina navijača Dinama vjeruje da je glavni razlog prošlosezonske borbe za titulu posljedica klupskih problema sa trenerom. Sada čekaju veliku pobjedu po kvoti 1.75 u bet365 kladionici, nakon što su slavili u spomenutom posljednjem susretu prošle sezone, utakmica koja nije bila značajna u utrci za naslov.

Uprkos tome, to nije bila nimalo lagana utakmica za Dinamo, iako rezultat govori poptuno drugačije (3-1). Dinamo je vodio 1-0 u regularnom vremenu, nakon čega je sudac Kolarić produžio utakmicu čak 10 minuta. U 94. Livaja postiže gol za izjednačenje, da bi samo pet i šest minuta kasnije Oršić i Baturina zapečatili pobjedu Modrih.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!