NaslovnicaVijestiDinamo Zagreb među 40 najboljih klubova u Europi. Čak 116 mjesta ispred...

Dinamo Zagreb među 40 najboljih klubova u Europi. Čak 116 mjesta ispred Hajduka!

Pobjedom nad PAOK-om (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige, Dinamo je značajno doprinio nacionalnom i klupskom koeficijentu.

Dok Dinamo na nacionalnoj razini svaki bod dijeli na četiri, zbog broja hrvatskih klubova koji su započeli sezonu u europskim natjecanjima, međutim, s obzirom da je ostao samo još Dinamo, uborbi za klupski koeficijent svaki osvojeni bod ide izravno njemu. Pobjeda u Europi vrijedi mu dva boda, ali sinoć je doprinio nacionalnom koeficijentu s pola boda. Klupski se dodatno ojačao s punim plijenom od dva boda koje je osvojio. Trenutačno ima 50.000 bodova, isto kao i Salzburg i AZ Alkmaar, ali Dinamo je sinoćnom pobjedom prestigao ove klubove, kao i Bragu, koja se nalazi na 49.000 bodova.

Dinamo se trenutno nalazi na 39. poziciji na ljestvici europskih klubova. To znači da je ispred mnogih renomiranih klubova poput Galatasaraya, Celtica, Fiorentine, Fenerbahčea, Olympiakosa, Crvene Zvezde, Marseillea, Lyona, Lillea i mnogih drugih.

Ostali hrvatski klubovi na spomenutoj tablici nalaze se na sljedećim pozicijama: Rijeka je na 124. mjestu s 12.000 bodova, Hajduk na 155. mjestu s 9000 bodova, dok se Osijek nalazi na 159. mjestu s 8500 bodova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!