NaslovnicaVijestiDinamo Zagreb saznao potencijalne protivnike u Ligi prvaka

Dinamo Zagreb saznao potencijalne protivnike u Ligi prvaka

Momčad Dinamo Zagreba će imati kratki odmor prije početka priprema za novu sezonu. Očekuje se da će pripreme započeti u drugoj polovici ovog mjeseca. Nakon odmora, Dinamo će najvjerojatnije boraviti u Sloveniji. U prvoj polovici srpnja imat će utakmicu Superkupa s Hajdukom, a tjedan dana kasnije počinje SuperSport HNL. Prva europska obveza čeka Dinamo 25. ili 26. srpnja.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Dinamo, koji je trenutno hrvatski prvak, će započeti svoj put prema Ligi prvaka u 2. pretkolu. Bit će nositelj u svim pretkolima do kraja kvalifikacija. Ždrijeb za 2. pretkolo će se održati 21. lipnja, a Dinamo već ima informacije o većini potencijalnih protivnika s kojima se mogu susresti.

Svi protivnici Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka, osim ciparskog prvaka Arisa, započinju u 1. pretkolu. Stoga se pretpostavlja da će ti protivnici proći u 2. pretkolo. Međutim, bilo bi poželjno izbjeći susret s Maccabijem iz Haife u toj fazi kvalifikacija. Maccabi je prošle sezone izbacio Crvenu zvezdu u kvalifikacijama i igrao je u istoj skupini s PSG-om, Juventusom i Benficom, pri čemu su osvojili tri boda.

Hoće li Astana biti među nositeljima u kvalifikacijama ovisi o novom prvaku Bugarske. Trenutno je jedno kolo ostalo do kraja prvenstva, a vodeća momčad je CSKA Sofia. Za CSKA Sofiju je ključna pobjeda u posljednjem kolu kako bi osigurala naslov prvaka.

U slučaju da Ludogorec osvoji naslov, imat će status nositelja u kvalifikacijama, dok će Astana biti svrstana među nenositelje. S druge strane, ako CSKA osvoji naslov, Astana će biti nositelj u kvalifikacijama, a CSKA će biti potencijalni protivnik Dinama.

Unatoč svim ostalim klubovima, Dinamo bi trebao biti veliki favorit. Među protivnicima su i neki stari znanci poput Flore, HJK-a i Žalgirisa. Također, moguće je igrati protiv Olimpije, ali i protiv Zrinjskog koji već dvije godine dominira u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

U 3. pretkolu situacija postaje složenija jer među potencijalne protivnike spadaju grčki prvak AEK, praška Sparta i Sheriff. S druge strane, BATE i Molde izgledaju kao povoljan ždrijeb, iako je važno napomenuti da će Molde biti u punom natjecateljskom ritmu u to vrijeme. Molde se trenutno nalazi na sedmom mjestu u norveškom prvenstvu s omjerom 4 pobjede, 1 neriješen rezultat i 4 poraza nakon odigranih devet kola.

Ako pretpostavimo da nositelji prolaze do play-offa, na zadnjoj stepenici do Lige prvaka, Dinamo bi mogao igrati protiv Ferencvarosa, Karabaha, Slovana ili prvaka Belgije, što bi bilo poželjno izbjeći. U Belgiji se odvija potpuna drama u posljednjem kolu lige za prvaka, a za naslov se bore Antwerp, Royale Union i Genk.

Ako bi prošao kroz sva ta pretkola, Dinamo bi u ždrijebu Lige prvaka bio smješten u treću jakosnu skupinu. Postojala je mogućnost da bude čak u drugoj jakosnoj skupini, ali drugi rezultati se nisu poklopili. Iz četvrte jakosne skupine, klubovima poput Lensa, Union Berlina, Newcastlea, Celticsa, Real Sociedada, Kopenhagena, Young Boysa i Galatasaraya prijeti da budu potencijalni protivnici Dinama, pod uvjetom da sva tri kluba prođu kvalifikacije.

Za Dinamo bi idealan ždrijeb bio kada bi se susreo s TNS-om u 2. pretkolu, BATE Borisovom u 3. pretkolu i Slovanom Bratislavom u play-offu. Ukoliko bi momčad Bišćana uspjela proći u 3. pretkolo Lige prvaka, time bi osigurala barem skupinu u Konferencijskoj ligi. Ukoliko bi se uspjeli plasirati u play-off Lige prvaka, Dinamo bi igrao barem u skupini Europske lige.

Evo kada se igraju kvalifikacije za Ligu prvaka:

2. pretkolo: 25. i 26. srpnja, uzvrati 1. i 2. kolovoza (ždrijeb 21. lipnja)

3. pretkolo: 8. i 9. kolovoza, uzvrati 15. kolovoza (ždrijeb 24. srpnja)

Play-off: 22. i 23. kolovoza, uzvrati 29. i 30 kolovoza (ždrijeb 7. kolovoza)

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!