NaslovnicaVijestiDIREKTOR BAYERNA PRIZNAO: Dovest ćemo Sanea, ali samo uz jedan uslov!

DIREKTOR BAYERNA PRIZNAO: Dovest ćemo Sanea, ali samo uz jedan uslov!

Izvršni direktor Bayern Munchena Karl-Heinz Rummenigge danas je potvrdio kako će započeti pregovore sa Manchester Cityjem oko transfera zvijezde ‘Građana’ Leroya Sanea, ali samo ukoliko se ispuni jedan uslov.

Bayern nije odustao od Sanea

Sane nije bio u prvim planovima Pepa Guardiole protekle sezone, te mnogi smatraju kako bi povratak u Bundesligu bio najbolja opcija za njega, s obzirom da bi u Bayernu postao jedan od ključnih igrača nakon odlaska Arjena Robbena i Francka Riberyja.

Bavarski gigant se već duže vrijeme povezuje sa njegovim dovođenjem, iako su engleski mediji krajem prošlog mjeseca izvijestili kako ga City nema namjeru prodati, te mu želi ponuditi novi ugovor. Pored toga, predsjednik Bayerna Uli Hoeness ovog tjedna je izjavio kako je malo vjerovatno da će doći do dogovora između dva kluba.

Međutim, izvršni direktor njemačkog prvaka Rummenige danas je priznao kako bi do dogovora još uvijek moglo doći ukoliko Sane pokaže da želi doći. On je u intervjuu za Sport Bild rekao: “Nismo poslali ponudu za Leroya Sanea, daleko smo od toga. Prije svega, igrač mora odlučiti da li želi doći u Bayern. Ukoliko to uradi, onda ćemo započeti konkretne pregovore sa Manchester Cityjem. Igrač je najvažniji faktor u pregovorima. Očigledno je kako Leroy još nije odlučio. Hasan Salihamidžić (sportski direktor) vodi te pregovore. Mislim da je Sane jako kvalitetan igrač.”

Nema sumnje kako Bayern očekuje uzbudljiv prelazni rok, s obzirom da je danas potvrđeno kako će klub napustiti James Rodriguez, čija posudba iz Real Madrida ističe krajem ovog mjeseca, dok je i Renato Sanches priznao kako bi mogao otići. U intervjuu za Kicker, 21-godišnjak je rekao: “Rekao sam zbogom Kovaču u srijedu. Da li će to važiti samo za ljetni odmor ili zauvijek, ne znam u ovom trenutku. Želim igrati više i ne znam da li ima smisla ponovo pokušati sljedeće sezone. Igrao sam jako malo, razočaran sam povodom toga.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!