NaslovnicaVijestiDirektor Juventusa: Ne dovodimo Pepa, imamo drugačije ideje

Direktor Juventusa: Ne dovodimo Pepa, imamo drugačije ideje

Već neko vrijeme kruže glasine da bi Pep Guardiola od naredne sezone mogao sjesti na klupu “Stare dame”, ali direktor Juventusa demantirao je te priče.

Direktor Juventusa Fabio Paratici izjavio je da taj klub ne namjerava da dovede Pepa Guardiolu i da sa španjolskim stručnjakom nije bilo nikakvih pregovora.

Od trenutka kad je objavljeno da Massimiliano Allegri po završetku sezone napušta Juventus, Pep je figurirao kao nasljednik.

Mediji u Italiji su išli dotle da su menadžera Manchester Cityja već preselili u Torino i promociju zakazivali za sredinu juna. To se, međutim, neće dogoditi.

“Mi nismo imali nikakav kontakt sa Guardiolom, niti smo uopšte razmišljali o njemu. Čovjek ima važeći ugovor, pa je cijela ta priča potpuno čudna. Znamo kakav je svijet oko nas i tu ne možemo ništa da učinimo osim da se pomirimo s tim”, izjavio je Paratici.

Pored Pepa, kao potencijalni treneri Stare dame navodili su se i Mauricio Pocchetino, Maurizio Sarri i Didier Deschamps.

“Imamo jasne ideje oko toga i još analiziramo cijelu situaciju. Dok se sva natjecanja ne završe, pošteno je da se pritajimo, jer time poštujemo sve druge klubove”, dodao je direktor Juvea.

Juventus se “prošetao” do naslova prvaka Italije osmi uzastopni put, ali su u Ligi prvaka zaustavljeni u četvrtfinalu, gdje ih je eliminisao amsterdamski Ajax.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!