NaslovnicaVijestiDirljiva poruka Buffona na Instagramu nakon smrti Davidea Astorija

Dirljiva poruka Buffona na Instagramu nakon smrti Davidea Astorija

Gianluigi Buffon, legendarni italijanski vratar, poslao je dirljivu poruku na Instagramu nakon smrti Davidea Astorija, tragično preminulog igrača Fiorentine.

Tragična vijest potresla je je jutros Italiju, ali i ostatak nogometne Europe i svijeta. Davide Astori, kapetan Fiorentine, preminuo je iznenada u snu u 31. godini života.

Astori je pronađen mrtav u svojoj sobi hotela Timorett, gdje je kako se kasnije ispostavilo, preminuo tokom sna. Iza sebe je ostavio djevojku Francescu Fioretti i kćerku Nicole, koja ima dvije godine.

[su_no1forfootball]

Fiorentina je u nedjelju od 15 sati trebala igrati protiv Udinesea u gostima, ali je utakmica otkazana, kao i čitavo kolo Serie A.

Astori je karijeru počeo Milanu u kojem je proveo sedam godina. ali nakon što je prošao mlađe kategorije, nije upisao niti jedan nastup za prvi tim rossonera, te 2008. godine prelazi u Cagliari za 5 miliona eura. Prije četiri godine kratko je igrao u Romi, a 2015. godine stigao je u Fiorentinu, najprije na posudbu, a 2016. je Viola otkupila njegov ugovor.

Astori je 14 puta igrao za reprezentaciju Italije i bio dobar prijatelj sa Gianluigijem Buffonom, koji je nakon njegove smrti napisao dirljivu poruku na svom Instagramu.

“Zdravo, dragi Asto

Rijetko kada izražavam u javnosti mišljenje o nekoj osobi, jer sam uvek smatrao da ljepota i posebnost ljudskog odnosa, uzajamno poštovanje i ljubav, nikada ne treba da budu servirani onima koji nemaju ukusa za takve stvari.

U tvom slučaju, odlučio sam da napravim izuzetak, jer si otišao mlad i imaš porodicu koja pati. Posebno tvoju malu djevojčicu, koja zaslužuje da zna da joj je otac bio SAVRŠENA OSOBA…IZUZETNA SAVRŠENA OSOBA.

Bio je oličenje jednog drevnog, zaboravljenog svijeta, u kojima su vrijednosti poput altruizma, elegancije, obrazovanja, respekta prema drugima, bile glavne.

Bio si jedna od najvećih sportskih figura koje sam sreo u životu. Počivaj u miru.” naveo je Buffon u dirljivom oproštaju od doskorašnjeg reprezentativnog kolege.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!