NaslovnicaVijestiDjed Božićnjak je igrač Bayerna?! Urnebesan gaf Thiaga Alcantare

Djed Božićnjak je igrač Bayerna?! Urnebesan gaf Thiaga Alcantare

U toku derbija 16. kola Bundeslige, Thiago Alcantara je greškom uputio pas ka animiranom Djedu Božićnjaku na LED bilbordu pored terena, zamijenivši ga za svog suigrača. Djed Božićnjak pak nije imao sluha za ovo proigravanje Alcantare, te je nastavio svojim putem…

Djed Božićnjak

Bayern Munchen i RB Leipzig na Allianz Areni ukrstili su koplja u derbiju kola, bodovno izjednačeni na tablici Bundeslige, u poslednjem meču pred zimsku pauzu.

Momčad trenera Carla Ancelottija lako je izašla na kraj sa hitom ovogodišnje Bundeslige, lako svladavši rivala rezultatom 3:o, te izdvojila se na vrhu.

Jedna od centralnih figura ovog susreta bio je Španjolac Thiago Alcantara. Bivši igrač Barce doveo je Bayern u vođstvo nakon stative Roberta Lewandowskog. Xabi Alonso je udvostručio prednost, a Lewandowski u poslednjem minutu prvog poluvremena postavio konačan rezultat. Gosti su nakon 30. minuta ostali sa igračem manje, pošto je isključen Forsberg.

Bila je to uvjerljiva pobjeda bavarskog tima, u utakmici sa pretprazničnom atmosferom, razumljivo, pošto je ostalo nekoliko dana do Božića, pa smo na terenu mogli vidjeti i reklame u duhu predstojećih blagdana.

Međutim, Bayernov marketing stručnjak je previdio jednu stvar – animirani Djed Božićnjak, koji “šparta” pored aut-linije, te nosi iste boje kao igrači domaćeg tima, očigledno nije baš najbolja ideja…

To je na svojoj koži osjetio Thiago Alcantara. U jednom trenutku je primio loptu na sredini terena, te bez gledanja, pomislivši da lijevi bek Bavaraca, David Alaba utrčava na protivničku polovinu, uputio pas na bok, da bi na kraju shvatio da je zamijenio pokretnog Djeda Božićnjaka sa reklame pored terena, za svog suigrača.

Srećom po Thiaga, Alaba, koji je bio mnogo dalje nego što se to Španjolcu učinilo, ipak je uspio da prihvati loptu. Zaista urnebesna situacija…

Drugi dio sezone Bundeslige nastavlja se 20. siječnja, kada Bayern gostuje Freiburgu, a RB Leipzig dočekuje Frankfurt. Bayern ostaje na čelu sa 3 boda prednosti ispred “Crvenih bikova”, dok je na trećem mjestu berlinska Hertha sa 9 bodova zaostatka, a sa bodom manje slijedi ju Frankfurt.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!