NaslovnicaVijestiDOBRO NAPLATIO ODLASKE: Evo koliko je Jose Mourinho ukupno zaradio od četiri...

DOBRO NAPLATIO ODLASKE: Evo koliko je Jose Mourinho ukupno zaradio od četiri otkaza u karijeri!

Iako je prošlo već nekoliko mjeseci otkako je Jose Mourinho dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda, on još uvijek nije pronašao novi klub. Portugalac se od odlaska sa Old Trafforda često povezivao sa povratkom u redove Porta, Intera i Real Madrida, koje je trenirao ranije u svojoj karijeri, ali još uvijek čeka na pravu ponudu.

Mourinho dobio 63 miliona od otkaza

Nakon što su prošle sezone ‘Crveni vragovi’ pod njegovim vodstvom osvojili Europsku ligu, EFL Kup i Community Shield, te završili na drugom mjestu u Premier ligi, jako loše su krenuli u novu sezonu. Mourinho je na kraju platio najveću cijenu za to otkazom već u decembru, nakon poraza protiv velikog rivala Liverpoola na Old Traffordu rezultatom 3-1.

‘Posebni’ je tako po treći put u svojoj trenerskoj karijeri dobio otkaz u trećoj sezoni u klubu koji trenira, nakon što se to ranije dogodilo i u Chelseaju i Real Madridu. Počeli su se nizati loši rezultati, odnosi sa najvećim zvijezdama kluba su postajali sve lošiji, a najveća drama je nastala kada je odlučio oduzeti kapitensku traku Paulu Pogbi, koji briljira svojim nastupima otkako je on otišao.

Financijska izvješća Manchester Uniteda, koja su objavljena jučer, otkrivaju kako je Mourinhu nakon prekida suradnje isplaćeno nevjerovatnih 15 miliona funti. 56-godišnjak je tako u trenerskoj karijeri zaradio čak 63,5 miliona funti samo od otkaza. Naime, 2007. godine je dobio 18 miliona funti kada je po prvi put napustio Stamford Bridge, da bi pet godina kasnije dobio 17 miliona funti kada je odlazio sa Santiago Bernabeua. Zatim, prilikom završetka svog drugog mandata u Chelseaju 2015. godine dobio je 12,5 miliona eura, te sada 15 miliona od Uniteda.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!