NaslovnicaVijestiDogovor o zamjeni Miralema Pjanića i Arthura Mela proglašen nezakonitim!

Dogovor o zamjeni Miralema Pjanića i Arthura Mela proglašen nezakonitim!

Dogovor o zamjeni Miralema Pjanića i Arthura Mela proglašen je nezakonitim transferom, što je otkrio istraživački novinar Romain Molina.

Dogovor o zamjeni

Taj je transfer bio jedan u nizu koji su ispitani u istrazi kapitalnih dobitaka na tržištu transfera, od strane talijanskog vladinog tijela odgovornog za reguliranje burze.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Arthur i Pjanić su krenuli u suprotnim smjerovima još u lipnju 2020. godine, a prvi je prešao u Juventus za 72 milijuna eura i dodatnih 10 milijuna u bonusima.

U međuvremenu je Pjanić krenuo u Barcelonu za 60 milijuna eura i maksimalno 5 milijuna eura dodatnih troškova.

Upravo se te napuhane transferne vrijednosti istražuju, pri čemu se ‘kapitalni dobici’ navode kao razlozi za veće troškove.

Pojam ‘kapitalni dobici’ odnosi se na dobit ostvarenu prodajom igrača. Na prvi pogled, jedina dobit bila je razlika od 12 milijuna eura između dva ugovora.

Ali to nije bio slučaj, jer u računovodstvene svrhe, igraču koji dolazi u klub naknada za transfer se raspoređuje na duljinu novog ugovora. U međuvremenu, naknada za igrača koji se prodaje poznata je kao neposredni prihod.

Forbes je izračunao da ako klub kupi igrača za 80 milijuna eura i potpiše sa njim četverogodišnji ugovor, njegova prodajna cijena ostaje 80 milijuna eura.

Ta vrijednost se tada smanjuje za 20 milijuna eura po sezoni, pa ako nakon tri godine prodaju tog igrača za 50 milijuna eura, generiraju dobit od 30 milijuna.

Dakle, unatoč razlici od samo 12 milijuna eura u zamjeni Pjanića i Arthura, dogovor sa Barcom donio je Juventusu kapitalnu dobit od 41.8 milijuna eura.

Za sada nisu izrečene nikakve sankcije, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će se ova istraga razvijati u narednim tjednima.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!