NaslovnicaVijestiDOGOVOR POSTIGNUT: Alexis Sanchez napušta Manchester United, odlazi u klub iz Serije...

DOGOVOR POSTIGNUT: Alexis Sanchez napušta Manchester United, odlazi u klub iz Serije A!

Od početka ljeta, Ole Gunnar Solskjaer je započeo novu filozofiju na Old Traffordu, odnosno fokusirao se na davanje prilika mladim igračima. Kao rezultat toga, više prilika su dobili igrači poput Masona Greenwooda, Angela Gomesa i Tahitha Chonga.

Alexis Sanchez odlazi u Inter

Pored toga što planira koristiti igrače iz Unitedove akademije, Norvežanin je poručio Edu Woodwardu da skautira mlade igrače na otoku, te ih pokuša dovesti u klub. Tako su na Old Trafford ovog ljeta stigli Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka i Daniel James za oko 150 miliona funti.

Kao rezultat toga, United će najvjerovatnije napustiti nekoliko veterana, a jedan od njih je i Alexis Sanchez. Čileanski reprezentativac nije apsolutno ništa pokazao u dresu ‘Crvenih vragova’ otkako je stigao u klub iz Arsenala u januaru prošle godine. Ono što se u to vrijeme nazivalo jednim od najvećih transfera u Premier ligi ubrzo se pretvorilo u jednu od najgorih odluka koju je uprava Uniteda donijela.

U 18 mjeseci bivši ofanzivac ‘Topnika’ je postigao samo pet golova za novi klub, zarađujući za taj period nevjerovatnih 500,000 funti tjedno, više nego bilo koji drugi igrač na otoku. Njegova katastrofalna forma je natjerala Solskjaera da ga izbaci iz planova za ovu, novu sezonu. Kako izvještava Sky Italia, 30-godišnjak je već postigao dogovor sa velikanom iz Serije A, a riječ je o Interu. U izvješću piše kako je preostalo samo da klubovi dogovore transfer, a navodno će biti riječ o jednogodišnjoj posudbi.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!