NaslovnicaVijestiDoktor argentinske reprezentacije potvrdio kako zvijezda propušta Svjetsko prvenstvo

Doktor argentinske reprezentacije potvrdio kako zvijezda propušta Svjetsko prvenstvo

Doktor argentinske reprezentacije Homero D’Agostino priznao je kako će napadač Manchester Cityja Sergio Aguero najvjerovatnije propustiti Svjetsko prvenstvo, s obzirom je imao operaciju lijevog koljena.

Aguero propušta Svjetsko prvenstvo

Aguero je povredu zadobio tokom derbija protiv Manchester Uniteda ranije ovog mjeseca, a jučer je operisan u Barceloni. On će zasigurno propustiti ostatak sezone, ali je još uvijek upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu.

“Takva operacija 60 dana prije početka Svjetskog prvenstva je zabrinjavajuća”, rekao je D’Agostino, te nastavio: “Proces oporavka trajat će najmanje pet tjedana, nikako tri, četiri ili manje. Smatram kako neće biti sto posto spreman s obzirom da nema dovoljno vremena za oporavak. Anatomija je anatomija, povreda je takva. Može pokušati, ali neće biti u potpunosti spreman.”

Najbolji strijelac ‘Građana’ ove sezone sa 30 postignutih golova propustio je prijateljske utakmice reprezentacije sa Italijom i Španjolskom prošlog mjeseca, a u Cityju nije započeo utakmicu od prve minute još od 4. marta. D’Agostino smatra kako je operacija bila jedino rješenje za Aguera.

“Doktori su pokušali riješiti problem na neki drugi način, ali bezuspješno. Artroskopija se proces koji se izvodi kada se ponovi neka stara povreda.”

[su_no1forfootball]

Aguerov otac, Leonel del Casillo, nešto je više optimističniji nakon razgovora sa sinom poslije operacije: “Razgovarao sam sa Sergijom i osjeća se dobro. Imao je operaciju kako bi na Svjetsko prvenstvo stigao bez problema. Dobro je raspoložen. Povredu je zadobio tokom treninga 11. aprila, a zatim ju pogoršao na derbiju protiv Manchestera.”

“U klinici će ostati dva ili tri dana, a onda će se još nekoliko dana oporavljati u Barceloni. U Manchester će se vratiti sa osam ili devet dana. Rekao mi je kako će ponovo trenirati za 20 dana. Vjerovatno bi mogao igrati pretposljednju ili posljednju utakmicu u sezoni, ali nisam siguran.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!