NaslovnicaVijestiDONIO ODLUKU: Xhaka u januaru napušta Arsenal, karijeru nastavlja u Seriji A!

DONIO ODLUKU: Xhaka u januaru napušta Arsenal, karijeru nastavlja u Seriji A!

Kako danas izvještavaju engleski i švicarski mediji, veznjak Arsenala Granit Xhaka uskoro će napustiti Emirates. Naime, u izvješću piše kako je donedavni kapiten ‘Topnika’ donio odluku da napusti klub u zimskom prelaznom roku, a karijeru će po svemu sudeći nastaviti u AC Milanu.

Xhaka odlazi u AC Milan

Švicarski RSI Sport piše kako je on već počeo tražiti kuću u Milanu. On se nedavno našao u centru medijske pažnje nakon što je razbijesnio navijače Arsenala na utakmici protiv Crystal Palacea, nakon čega je izgubio kapitensku traku, zbog čega se morao javno izviniti navijačima.

Pored njega, Milan je navodno zainteresiran i za njegovog kolegu iz londonskog kluba Lucasa Torreiru, koji također nije najzadovoljniji stanjem u svlačionici. Ukoliko i on ode, Arsenal bi tako u januaru mogao imati samo tri centralna veznjaka, odnosno Mattea Guendouzija, Joea Willocka i Danija Ceballosa.

Xhaka je u Arsenal stigao iz Borussije Monchengladbach u ljeto 2016. godine za čak 45 miliona eura. Međutim, do sada nije uspio opravdati tu cifru, te je često kritiziran od strane navijača. Ukupno je na 144 nastupa postigao 11 golova, te podijelio 17 asistencija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!