NaslovnicaVijestiDOSTA MU KLUPE: Keylor Navas odlučio napustiti Real Madrid, evo u koji...

DOSTA MU KLUPE: Keylor Navas odlučio napustiti Real Madrid, evo u koji klub želi otići!

Prema pisanju španjolskih medija, golmanu i zvijezdi Real Madrida Keyloru Navasu dosadilo je to što ne dobija minutažu kakvu želi, te je navodno donio odluku o odlasku iz ‘kraljevskog’ kluba sljedećeg ljeta.

Arsenal želi Keylora Navasa

Naime, kako pišu novine Don Balon, za njega interes pokazuje engleski velikan Arsenal, čiji trener Unai Emery smatra kako bi golman poput njega riješio dio problema s kojima se suočava njegova obrana ove sezone.

Pred 32-godišnjakom je ostalo još mnogo godina branjenja na vrhunskom nivou, a brojni navijači Real Madrida smatraju kako je daleko kvalitetniji od Thibauta Courtoisa, koji je doveden u prošlom prelaznom roku iz Chelseaja. U izvješću piše kako bi klub iz sjevernog Londona mogao biti savršena destinacija za Kostarikanca, s obzirom da mu ‘Topnici’ planiraju ponuditi istu platu kao što sada zarađuje u Madridu, te dvogodišnji ugovor.

Trener Real Madrida Santiago Solari početkom decembra je dao zanimljiv odgovor na pitanje što će se dogoditi sa Navasom. Rekao je: “Nisam ja taj koji će predložiti bilo što Keyloru ili bilo kome drugom, svaki igrač donosi svoje odluke. Međutim, uvijek sam mišljenja da je Real Madrid najveći klub na svijetu i da ne postoji bolje mjesto od ovoga za bilo kojeg igrača.”

Navas je na Santiago Bernabeu stigao u ljeto 2014. godine iz Levantea za deset miliona eura, te je od tada u bijelom dresu branio na ukupno 153 utakmice, od čega na njih 49 nije primio gol. U protekle četiri godine sa klubom je osvojio mnoštvo trofeja, uključujući tri Lige prvaka, jednu La Ligu, četiri Svjetska klupska prvenstva, te tri UEFA Superkupa.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!