NaslovnicaVijestiDudek: Klopp će dovesti tri nova pojačanja

Dudek: Klopp će dovesti tri nova pojačanja

Klopp će dovesti tri nova pojačanja. Jerzy Dudek smatra da Jurgen Klopp mora potpisati najmanje tri nova pojačanja za Liverpool ovog ljeta. Klopp je samo doveo dva dodatna igrača u svoje redove u januarskom prelaznom roku, a to su Steven Caulker koji je stigao na posudbu i Marko Grujić, srpski tinejdžer koji je odmah posuđen natrag u Crvenu Zvezdu.

Klopp će dovesti tri nova pojačanja

Ali Dudek, koji je osvojio Ligu prvaka 2005. godine sa Liverpoolom, smatra da njemački stručnjak ne može priuštiti da ne bude aktivan u ljetnom prijelaznom roku kao u januaru.

“On je drugačiji od drugih menadžera”, rekao je Dudek za Liverpool Echo.

“Većina menadžera koji preuzimaju klub bi rekli ‘Trebam nove igrače’ ili ‘Treba mi 100 miliona funti da potrošim na pojačanja’, ali Klopp to nije uradio.”

“On zna da je lahko potrošiti novac, ali on želi dati šansu igračima koji su trenutno u Liverpoolu.

“Na kraju sezone, on će napraviti svoje odluke i sigurno će dovesti nove igrače na Anfield. To će biti zanimljivo.”

“Ali, ako mene pitate, trebaju nam najmanje tri dobra igrača. Potreban nam je neko oko koga bi gradili ekipu i nadajmo se da se nešto zanimljivo može desiti za Liverpool ovog ljeta.”

“Pozitivna stvar je Klopp. Svi pričaju o njemu – svi kritiziraju igrače, ali ne i njega. Svi vjeruju da je on čovjek koji može promijeniti neke stvari, a tako i ja vjerujem u njega.”

[su_netbet_bonus50_veliki]

Poljski internacionalac je bio oduševljen kada je bivši menadžer Borussie Dortmund preuzeo Liverpool, jer i sam bio njegov navijač još kad je vodio i njemački klub, a mnogo njegovih sunarodnjaka je uspjelo u nogometu pod vodstvom njemačkog stručnjaka.

“On je imao veliki uticaj na te igrače”, rekao je Dudek.

“Ja ne znam da li se sjećate, ali Lewandowski je u svojoj prvoj godini u Dortmundu nije baš tako dobro igrao.”

“On nije postizao toliko golova na početku. Sigurno nije bio na nivou na kojem ga gledamo sada. Ista stvar i sa Blaszczykowskim također.”

“Ali ono što je Klopp uradio je da je naporno radio sa tim momcima, dao im je veliko samopouzdanje i mogli ste vidjeti napredak koji su napravili u tom klubu.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!