NaslovnicaVijestiDunga objavio spisak Brazila za Copa America, nema mnogih velikih imena

Dunga objavio spisak Brazila za Copa America, nema mnogih velikih imena

Selektor reprezentacije Brazila, Carlos Dunga, objavio je konačan spisak reprezentacije Brazila, za predstojeći turnir Copa America, koji se održava u Sjedinjenim Američkim Državama.

Brazil

Na spisku nema Neymara, koji nije dobio dozvolu Barcelone da nastupi na ovom turniru, iako ga klub pušta na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, međutim, iznenađenje je što se Dunga odrekao usluga iskusnih defanzivaca Davida Luiza, Thiaga Silve i Marcela. Na spisku nema ni Manchester Cityjevog Fernandinha, Chelseajovog Oscara, PSG-ovog Lucasa Moure, Liverpoolovog Firmina…

Na spisku nema ni veterana Kake, koji je bio na preliminarnom spisku, pa bi ovo moglo značiti i kraj karijere za bivšeg asa Milana i Real Madrida, koji sada nastupa za Orlando City u MLS ligi.

“Prilikom sastavljanja spiska, u obzir smo uzeli mnoge faktore. Jedan od njih je kako pojedini igrači reagiraju pod pritiskom. Možda neki više nikada neće dobiti poziv poslije ovog turnira”, izjavio je Dunga.

Pozvana su sedmorica igrača iz brazilskog prvenstva, od čega trojica iz Santosa.

Na spisku se nalaze 23 igrača, te je Dunga tako skratio preliminarni spisak za 23 imena.

[su_bet365_novo__koeficijenti_kosarka_nba]

Ovo je konačan spisak Selecaa:

Golmani: Alisson (Internacional), Diego Alves (Valencia), Ederson (Benfica)

Odbrana: Miranda (Inter), Gil (Shandong Luneng), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Dani Alves (Barcelona), Filipe Luis (Atletico Madrid), Fabinho (Monaco), Douglas Santos (Atletico Mineiro)

Vezni red: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Renato Augusto (Beijing Guoan), Coutinho (Liverpool), Lucas Lima (Santos), Willian (Chelsea), Casemiro (Real Madrid), Rafinha (Barcelona)

Napad: Douglas Costa (Bayern Munich), Hulk (Zenit), Gabigol (Santos), Ricardo Oliveira (Santos).

Brazil se nalazi u grupi B, sa reprezentacijama Ekvadora, Haitija i Perua, a u četvrtfinale će se plasirati dva tima.

Copa America Centenario, jubilarno izdanje, koje se održava u čast 100 godina postojanja ovog turnira, odigraće se ovog ljeta u SAD-u, po prvi put van južnoameričkog kontinenta, od 3. do 26. juna.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!