NaslovnicaVijestiDušan Tadić nakon magične partije: On mi je bio uzor!

Dušan Tadić nakon magične partije: On mi je bio uzor!

Ajax je ‘razmontirao’ Real na Santiago Bernabeu, a igrač utakmice i heroj Ajaxa Dušan Tadić nakon magične partije iznio je svoje utiske.

Nakon poraza od 2:1 u prvom duelu u Amsterdamu, Ajax je bio praktično otpisan, ali rapsodija na Santiago Bernabeu (1:4), u režiji fantastičnog Dušana Tadića, poslala je “kopljanike” u četvrtfinale Lige prvaka.

Svi pričaju o, ne ponižavanju, već surovom poigravanju sa igračima “kraljevskog kluba” od strane Ajaxa. A posebno je u tome prednjačio Dušan Tadić, koji je raznim fintama podsjećao i na legendarnog Zinedinea Zidanea.

U moru fantastičnih poteza, fenomenalnog gola, dvije antologijske asistencije, možda je najviše pažnji skrenula minijatura kod drugog gola, kada je promiješao četiri igrača Reala, izveo čuvenu “Zidaneovku” (varijanta rolling driblinga) ponizivši Casemira i teledirigovanim dodavanjem uposlio Neresa.

“Vjerovatno sam gledao previše snimaka njegovih najboljih poteza. Oduvijek je Zidane bio moj omiljen igrač. Sve što je radio bilo je posebno. Igrali smo protiv najboljeg kluba na planeti. Velika je stvar pobijediti ga na ovakav način. Baš zbog ovakvih večeri sam potpisao za Ajax. Kad su svi pojedinci u službi tima onda možemo da postignemo velike stvari. Sve što bi trebalo da uradimo jeste da nastavimo da igramo na ovaj način “, rekao je Tadić.

Ajax je ovom pobjedom obezbijedio prvi plasman u četvrtfinale Lige prvaka od sezone 2002/03 kada su ispali od Milana, kasnijeg prvaka Europe.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!