NaslovnicaVijestiDvostruki europski prvak pred kolapsom: Prodaju pet najboljih igrača kako bi opstali!

Dvostruki europski prvak pred kolapsom: Prodaju pet najboljih igrača kako bi opstali!

Dvostruki europski prvak Porto je pred kolapsom zbog teške finansijske situacije. Oni će morati prodati nekoliko najboljih igrača kako bi izbjegli ono najgore. Portugalski mediji su već objavili kako je transfer Brazilca Alexa Tellesa u PSG već dogovoren.

Dvostruki europski prvak

Naime, Porto bi morao do kraja lipnja da pronađe 100 milijuna eura kako bi izmirio svoje obveze prema UEFA-i i finansijskom fer pleju. Nakon toga bi dobili i licencu za europska natjecanja, naveo je Eurosport.

Porto je inače poznat po tome kako kupuju talentirane igrače jeftino, te ih prodaju za velike novce, međutim, sada je klub skupio veliki dug. Taj isti dug je prije deset godina bio 250 milijuna eura.

Oni su u posljednjih par godina smanjivali iznos duga, međutim, sada je sve to poremetila pandemija koronavirusa.

Klub trenutno razgovara sa igračima o smanjenju plaće za 40%, dok su također dužni 35 milijuna eura u kreditima još iz 2017. godine.

Zbog ovako teške situacije u klubu, oni će morati prodati pet najboljih igrača. Izgleda da je transfer Alexa Tellesa u PSG za 35 milijuna eura već dgovoren, dok bi klub također mogli napustiti Danilo Pereira, Jesus Corona, Moussa Marega i Fabio Silva.

Porto je dva puta osvojio Ligu prvaka i to davne 1987. godine, kao i 2004. kada su to uspjeli sa Jose Mourinhom.

Porto je također bio prvak Portugala sa 28 osvojenih titula do sada, no u posljednjih šest godina su to uradili samo jednom.

Portugalska liga bi se trebala nastaviti 30. svibnja, gdje je preostalo još deset utakmica da se odigra. Oni imaju 60 bodova na prvoj poziciji, dok samo bod manje od njih ima Benfica na drugom mjestu.

Nogomet se vraća polako i u Bundesligi, gdje će se utakmice igrati 16. svibnja. Koeficijente možete pogledati na gumb ispod, te uzeti velike bonuse pred početak nogometa nakon koronavirusa.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!