NaslovnicaVijestiDžeko pred Armeniju: Ova utakmica će mi ostati u posebnom sjećanju

Džeko pred Armeniju: Ova utakmica će mi ostati u posebnom sjećanju

Edin Džeko, napadač reprezentacije BiH, rekao je kako će mu utakmica sa Armenijom ostati u posebnom sjećanju, pošto je to njegov jubilarni stoti nastup u državnom dresu.

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko vjeruje u pobjedu u sutrašnjoj utakmici protiv Armenije na startu kvalifikacija za EP, dodajući da će mu ta utakmica ostati u posebnom sjećanju jer će to biti njegov stoti meč u državnom dresu.

“Sigurno da jeste posebna utakmica za mene jer je jubilarna stota, na mom stadionu gdje sam počeo karijeru. Sigurno da će mi niti dodatni motiv da tu stotu utakmicu odigram i najbolje do sada i sigurni da će biti još draža ako na kraju uspijemo pobijediti”, kazao je Džeko na pres-konferenciji.

Ističe da su igrači spremni za utakmicu i da će maksimalno ozbiljno i koncentrisano ući kako bi došli do cilja, a to su tri boda na startu kvalifikacija. Volio bi, kako kaže, postići gol, ali da mu je najvažnije da reprezentacija pobijedi.

Reprezentacija BiH dočekuje Armeniju u subotu na Stadionu Grbavica, dok tri dana kasnije u Zenici dočekuje Grčku.

U dosadašnjih 99 odigranih utakmica za nacionalni tim Džeko je postigao 55 golova i upisao 20 asistencija, a za reprezentaciju je debitovao 2. juna 2007. godine protiv Turske u kvalifikacijama za Euro 2008, kada je postigao i svoj debitantski gol.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!