NaslovnicaVijestiEden Hazard otkrio ime igrača koji ga je uvjerio da pređe u...

Eden Hazard otkrio ime igrača koji ga je uvjerio da pređe u Chelsea!

Eden Hazard je otkrio da je bivši igrač Chelseaja Joe Cole igrao veliku ulogu u njegovoj odluci o prelasku na Stamford Bridge.

Eden Hazard otkrio

Danas je osam godina od kako je Hazard oduševio navijače Chelseaja širom svijeta sa svojom porukom “Potpisujem za šampione Lige prvaka.”

Cole je sezonu 2011/12 proveo na posudbi u Ligue 1, gdje je Hazard tada igrao.

Bila je to njegova posljednja sezona u klubu prije nego što se preselio u zapadni London, a Hazard je otkrio da je bivša zvijezda Chelseaja bio ključni faktor u njegovom transferu.

“Razgovarao sam sa njim prije nego što sam potpisao za Chelsea. Svaki dan mi je govorio da je Chelsea najbolji klub za mene”, rekao je Hazard za službenu stranicu Chelseaja na Twitteru.

“Rekao je da je Chelsea veliki klub u kojem možeš osvojiti trofej svake sezone. Zbog tog razloga sam potpisao, zahvaljujući Joeu Coleu.

Cole je sedam godina proveo na Stamford Bridgeu i osvojio tri trofeja Premier lige i dva FA kupa.

Engleski internacionalac je također igrao u West Hamu, Liverpoolu, Lilleu, Aston Villi, Coventryju i Tempa Bayu tijekom svoje 20-godišnje karijere.

U međuvremenu je Hazard postao jedan od najbojih igrača Chelseaja u posljednjem desetljeću.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!