NaslovnicaVijestiEden Hazard se oprostio od Chelseaja emotivnom porukom

Eden Hazard se oprostio od Chelseaja emotivnom porukom

Završena je jedna od najvećih transfer saga, koja traje još od prošlog ljeta, Hazard je novi igrač Real Madrida, koji će Chelseaju platiti 100 miliona eura za Belgijanca. Nakon što je i službeno objavljeno ono što je već bilo poznato tjednima unazad, Eden Hazard se oprostio od Chelseaja emotivnom objavom na Instagramu, u kojoj se osvrnuo na vrijeme provedeno na Stamford Bridgeu i na odluku da pređe u Real.

“Znate sada da idem u Real Madrid. Nije tajna da sanjam još od malih nogu da zaigram za taj klub. Dao sam sve od sebe da ostanem fokusiran na nogomet iako je bilo jako teško proteklih šest mjeseci pogotovo zbog svih tih pisanja u medijima. Sada kada su klubovi postigli dogovor nadam se da razumijete da sam napravio novi korak u karijeri i želim da ostvarim svoje snove”.

“Napuštanje Chelseaja je najteža odluka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sada kada je sve gotovo želim dati do znanja da sam uvijek davao maksimum i zaista volio svaki sekund koji sam proveo u ovom klubu. Došao sam kada sam imao samo 21 godinu i uz vas sam postao čovjek i igrač. Na kraju krajeva zbog Chelseaja sam postao kapiten reprezentacije Belgije. Bilo je teških trenutaka, ali sam uživao sve ove godine u Chelseaju”.

“Postoji mnogo fantastičnih trenutaka koje smo doživjeli zajedno, ali i onih koji nas još uvijek bole. Navijači su za mene uvijek bili posebni jer su nam davali fantastičnu podršku. Bez vas ništa ne bi bilo moguće i hvala vam na svemu. Imamo mnogo lijepih uspomena i sretan sam što odlazim nakon osvajanja Europske lige”.

“Chelsea i navijači ovog kluba će uvijek biti u mom srcu i naravno da ću nastaviti i dalje da pratim sve rezultate. Nadam se da ćemo igrati jedni protiv drugih u Ligi prvaka i da ćemo se sresti veoma brzo. Prije nego što odem želim još da se zahvalim svima u klubu na svemu što su uradili za mene i sve igrače svih ovih godina. Na kraju hvala i gospodinu Abramoviču i njegovim pomoćnicima da shvatim da imam dva velika sna. Jedan je što sam zaigrao za Chelsea, a drugi što ću zaigrati za Real i oba su ispunjena. Želim vam sve najbolje u budućnosti”, poručio je Hazard.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!