NaslovnicaVijestiEdin Džeko napušta Fenerbahče? Dobio dvije bogate ponude!

Edin Džeko napušta Fenerbahče? Dobio dvije bogate ponude!

Posljednjih dana, turski mediji bruje o mogućem odlasku Edina Džeke iz redova Fenerbahčea. Iako je izgledalo da će Džeko ostati još jednu sezonu u ovom klubu, novonastale okolnosti stavljaju njegovu budućnost pod upitnik.

Prema informacijama koje su procurile, nekoliko turskih novinara potvrdilo je da su stigle ponude za Džeku. Yagiz Sabuncuoglu, jedan od uglednijih turskih novinara, navodi da bi mogući odlazak Džeke postao stvarnost ukoliko se realizira transfer napadača kojeg Fenerbahče žarko želi.

“Situacija nije nerealna. Postoji interesantan napadač koji je na radaru Fenerbahčea, i ukoliko dođe do dogovora oko njegovog dolaska, Džeko bi mogao napustiti klub”, istakao je Sabuncuoglu.

Paralelno s tim, stigle su i informacije o dvije unosne ponude za Džeku. Navodno, jedna je stigla iz Sjedinjenih Američkih Država, od neimenovanog kluba iz MLS-a, dok je druga ponuda došla iz Saudijske Arabije, od kluba Al-Taawoun. Prema izvještajima, Al-Taawoun je spremno ponudio dva miliona eura Fenerbahčeu za Džekin transfer, no turski klub smatra da bi mogli izvući pet miliona eura.

Džeko je, podsjetimo, u svojoj prvoj sezoni u Fenerbahčeu pokazao svoju vrijednost postigavši 25 golova i ostvarivši 10 asistencija na 46 utakmica. Unatoč njegovim impresivnim rezultatima, klub nije uspio osvojiti trofej, što bi moglo utjecati na njegovu budućnost u klubu.

Očekuje se da će u narednim danima situacija oko budućnosti Džeke postati jasnija, dok navijači Fenerbahčea drže palčeve da će njihov kapetan ostati vjeran klubu ili da će eventualni odlazak donijeti koristi za obje strane.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!