NaslovnicaVijestiEffenberg: Bayern nije pravi korak za Havertza

Effenberg: Bayern nije pravi korak za Havertza

Bivši igrač Bayerna Stefan Effenberg smatra kako Kai Havertz ne bi trebalo da razmatra prelazak u redove bavarskog kluba, te da je za njega bolji izbor ostanak u Leverkusenu.

“U poslednje vrijeme se često diskutuje o budućnosti Kaia Havertza. Po mom mišljenju, bilo bi mu najbolje da ostane u Bayer Leverkusenu. Tamo mu je ukazano povjerenje i kada stvari ne idu kako treba. Takvo okruženje je savršeno za njega. Tamo mu govore: ‘Potreban si nam i verujemo ti’. To je razlika u odnosu na apsolutno vrhunske klubove, u kojima je pritisak mnogo veći. Vjerujem da je to odlučujuća okolnost za njegov napredak”, istakao je Effenberg i dodao:

“Havertz ima još 13, 14 godina karijere ispred sebe. Jednostavno sumnjam da je Bayern Minhen pravi korak za mladog igrača kakav je on. Dug je spisak igrača kojima tamo nije uspjelo. Podršku kakvu dobija u Leverkusenu neće dobiti u Bayernu. To je jednostavno tako”.

51-godišnjak je prokomentarisao i pitanje trenera u Minhenu.

“Mislim da je dobro to što su odgovorni još rano rekli da će Hansi Flick ostati na klupi do ljeta. Flick je odlično startovao, onda je došlo do izvjesnih problema, ali su stvari sada ponovo pozitivne. Uprava će sada sebi dati neko vrijeme i posmatraće napredak i rezultate, prije svega u Ligi prvaka. Tako da će u martu moći da donesu odluku. Ne vjerujem da će čekati do ljeta. Prije svega zbog toga što trener ima uticaja na kompletnu postavku ekipe. Flicka smatram pravim trenerom za Bayern, ali uz to moram da kažem da sam to mislio i o Carlu Ancelottiju, a u tom slučaju uopšte nisam bio u pravu“, zaključio je Effenberg.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!