NaslovnicaVijestiEintracht odredio cijenu Milanu za Antu Rebića!

Eintracht odredio cijenu Milanu za Antu Rebića!

Ante Rebić rešeta mreže u dresu Milana, a njegov matični klub Eintracht iz Frankfurta, iz kojeg je došao na posudbu na San Siro, sada je obznanio iznos koji Rossoneri moraju da plate za otkup ugovora hrvatskog reprezentativca.

Kada je Ante Rebić ljetos došao iz Eintrachta na dvogodišnju pozajmicu u Milan niko nije pominjao po kojim uslovima bi njegov ugovor mogao da bude otkupljen niti postoji otkupna klauzula u ugovoru.

Rebiću je bilo potrebno vrijeme da se privikne na novu sredinu, a potom je pokazao da nije bez razloga doveden u italijanski klub.

Očigledno u Milanu žele da ga zadrže, a sportski direktor Eintrachta Fredi Bobić sada je jasno stavio do znanja da se to neće desiti ukoliko ne plate 40 miliona eura.

Eintracht se nalazi u dobroj pregovaračkoj poziciji jer je reprezentativac Hrvatske na posljednjih sedam utakmica postigao šest golova i trenutno je ključni igrača Milana. On je za Eintracht odigrao 100 utakmica, u kojima je postigao 25 golova i upisao 12 asistencija.

Pretpostavlja se da njemački klub traži toliko novca jer kada su kupili Rebića od Fiorentine u ugovoru su stavili otkupnu klauzulu prema kojoj će italijanskom klubu pripasti 50% novca od sljedećeg transfera, što bi značilo da će klubovi dobiti po 20 miliona eura.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!