NaslovnicaVijestiEkipa Tottenhama kreće u nemoguću misiju: Zaustavljanje Fernandinha, izlazak na kraj sa...

Ekipa Tottenhama kreće u nemoguću misiju: Zaustavljanje Fernandinha, izlazak na kraj sa presingom i napad preko bočnih strana

Labilnost i aljkavost ekipe Tottenhama mogli bi dovesti do toga da plan ili planovi Mauricio Pochettina ne prođu u ovom dvomeču. Sa druge strane stoji ekipa koja je spremna kazniti i najmanju pogrešku protivnika a ovo je pet razlog zbog kojih će Tottenham teško pružiti kvalitetan otpor Cityu.

Koliko aktivno će Tottenhamam vršiti pritisak u ovom meču?

Postoje dva načina za igranje protiv Manchester Cityja. Možete pritisnuti visoko na terenu, jer Liverpool i Lyon imaju određeni uspjeh u protekle dvije sezone jer na taj način pokušavaju prisiliti njihove braniče da se isključivo brane, ili se možete povući duboko, pokušati minimalno apsorbirati pritisak i prijetiti iz kontri. Ekipe poput Newcastlea, Crystal Palaca i Wolvesa su igrali bunkere protiv Citya – smanjili su broj šansi ove ekipe na minimum i uzeli su bodove u tim mečevim. Pritisak je najbolji način za ometanje protoka lopte Citya, ali to je pristup prepun rizika: kada je prošle Liverpool tako nešto probao, izgubili su 5-0. Huddersfield je snažno pritisnuo na Etihad u svibnju prošle godine i bio nagrađen sa 0-0; kada su ponovno pokušali u kolovozu, izgubili su 6-1.

Tottenham – Manchester City: Engleski okršaj među osam najboljih u Evropi

Još bolji primjer je Tottenham u prošloj sezoni na Etihadu kada su izašli visoko i pritiskali, te su ometali Edersona da brzo izvede gol out, ali u tom meču je Ederson imao 19 dugih uspješnih dodovanja u odnosu na sezonski prosjek od 4 dodavanja po meču. Tottenham je izgubio 4-1. U dvije utakmice protiv Citya na Wembleyu od tada, Spursi su izgledali nesigurni u svom pristupu  i u oba slučaja su poraženi.

Zaustavljanje Fernandinha

Izbacivanje Citya iz njihovog ritma je teško, ali kada su protivnici uspjeli, često je ključ uspjeha bio zaustavljanje kreatora Fernandinha. Leicester je možda bio najuspješniji, ali je James Maddison s boka terena dolazio u sredinu i ometao Brazilca. City je previše talentovan i fleksibilan tim da bi to bio siguran način da ih izbaci iz takta, ali čini se da je ta uloga kojoj Dele Alli idealno odgovara.

City i rani golovi

Dok su pobjede Liverpoola obilježene tjeskobom, dramom i kasnim golovim, City je obično rano riješavao pitanje pobjednika ili je rano postizao pogodak te su tako bili u mogućnosti kontrolirati igru. U petak u polufinalu FA kupa, Gabriel Jesus je bio strijelac gola protiv Brightona, a to je bio ukupno 12. gol prije 10. minute i 26. prije 20. minute. To je očito dio taktike: rascjepati protivnika, spriječiti njihovu adaptaciju i osigurati pobjedu što prije. +

Pritisak na ekipu Tottenhama

City će, pogotovo u početnoj fazi, izaći visoko i pritisnuti ekipu Tottenhama. Iako Spursi imaju četvrti najbolji omjer uspješnih pasova u ligi, jasno su ranjivi pod pritiskom, nešto što je bilo jasno u tom susretu na Wembleyu. To je još jedan važan podatak: Tottenhamova sposobnost da sve uprskaju kada se duže nalaze pod pritiskom. Nazovite to prokletstvom, nazovite ga nedostatkom iskustva na najvišoj razini, ali taj nedostatak se ponavlja iznova u ključnim trenucima: protiv Juventusa u Ligi prvaka prošle sezone, u polufinalu FA Kupa protiv Manchestera United prošle sezone, u ligi poraz na Anfieldu ove sezone. Spursi uvijek daju utisak da pod pravim pritiskom protivnika, 100% griješe.

Napad na City

Louis van Gaal je prošle godine izjavio da je razlika između njegovih momčadi i momčadi Guardiole bila u tome što Guardiola konstantno oba beka šalje u napad dok van Gaal ostavi jednog nazad kao pokriće. Guardiola je to kompromitirao ove sezone, što je osobito bilo vidljivo na Anfieldu, gdje je Kyle Walker igrao gotovo kao treći središnji branič, te su tako bočne pozicije mjesto odakle Tottenham moža napasti City, pogotovo ako Walker ne bude oporavljen od njegove ozljede tetive. Međutim, ako se Alli (ili Christian Eriksen) usredotoče na ćuvanje Fernandinha, to bi bio vrlo hrabar potez Spursa da igraju 4-2-3-1 sa kojom bi možda i napali ekipu Citya. Nemaju šta izgubiti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!