NaslovnicaVijestiEl Clasico za čast, za povijest, a bez ozbiljnog rezultatskog značaja...

El Clasico za čast, za povijest, a bez ozbiljnog rezultatskog značaja…

Večeras se u 20:45 sastaju Barcelona i Real Madrid, najveće nogometno rivalstvo na svijetu. Zadnjih godina El Clasico na Camp Nou sve je strasveniji jer momčad iz Madrida brani čast Španjolske, a domaća momčad čast Katalonije koja traži neovinosnost.

Barcelona je i matematički osigurala naslov prvaka Španjolske, prvenstvo je gotovo u tom smislu, ali oba tima danas će imati snažan motiv za pobjedu jer ovdje nije riječ o pobjedi za naslov, već o pobjedi za čast i za povijest. U ovom trenutku Real ima 95 pobjeda, a momčad iz Barcelone ima 93 pobjede.

Nevjerojatna činjenica je da Barcelona nikada u povijesti nije bila u prednosti u broju pobjeda u El Clasicima. Ukoliko bi Barcelona došla pobjede došla bi vrlo blizu povijesnom uspjehu, ali njihov glavni motiv ne leži tu nego u činjenici da bi mogli postati prva momčad u povijesti LaLige koja će završiti prvenstvo bez poraza.

[su_bet365_100_bonus]

Takav uspjeh bio bi jednak Arsenalovom povijesnom uspjehu iz sezone 2003/04, generacija ‘nepobjedivih’ koja će se pamtiti još dugo, ta ekipa jednostavno je postala “besmrtna”. Njihov uspjeh bit će vječno upamćen jer čak da netko to i uspije poslije njih, oni će uvijek biti upamćeni kao prvi.

S druge strane, Real Madrid ima motiv pokvariti Barceloninu proslavu. Barcelona je već osvojila i kup i ligu i nemaju nijedan ozbiljan motiv osim loviti taj san o sezoni bez poraza. S druge strane, Barcelona je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka, što je ispod očekivanja za klub njihovog ranga. No, problem ne leži u tom jednom ispadanju nego u činjenici da su u zadnjih pet godina četiri put ispali u toj fazi, dok je Real u istoj vrijeme ušao u finale četiri puta u tih pet godina.

[su_bet_builder]

Potencijalnom pobjedom Reala u El Clasicu, za Barcu je sezona gotova, više ne moraju loviti sezonu bez poraza, a Real se na miru može okrenuti finalu Lige prvaka koje je na rasporedu 26.5.2018. godine gdje će na Olimpijskom stadionu u Kijevu igrati protiv Liverpoola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!