NaslovnicaVijestiEMERY DAO ZELENO SVJETLO: Arsenal dovodi veznjaka PSG-a za 20 miliona eura!

EMERY DAO ZELENO SVJETLO: Arsenal dovodi veznjaka PSG-a za 20 miliona eura!

Prema pisanju engleskih i francuskih medija, trener Arsenala Unai Emery dao je zeleno svjetlo za dovođenje veznjaka Paris Saint-Germaina Christophera Nkunkua u predstojećem ljetnom prelaznom roku.

Arsenal dovodi Nkunkua

‘Topnici’ su 21-godišnjaka pokušali dovesti na posudbu u zimskom prelaznom roku, ali Parižani nisu pristali na tu opciju. Ipak, spremni su ga prodati ovog ljeta, s obzirom da nije pristao produžiti svoj jednogodišnji ugovor.

Kako izvještava Le Parisien, cifra koju francuski prvak traži je 20 miliona eura, što odgovara i čelnicima Arsenala. Navodno, Nkunku je impresionirao Emeryja i njegovo osoblje u vrijeme kada su zajedno bili na Parku prinčeva, a može igrati na dvije pozicije, u veznom redu, kao i na krilu.

Francuz je za Paris Saint-Germain ove sezone odigrao ukupno 28 utakmica, te pritom postigao četiri gola i podijelio dvije asistencije. Nema sumnje kako bi itekako pomogao Arsenalu, koji je već duže vrijeme u potrazi za pravim pojačanjem u veznom redu. Denis Suarez, koji je stigao na Emirates početkom godine na posudbu iz Barcelone, već je potvrdio kako se vraća na Camp Nou nakon što je pretrpio povredu prepona zbog koje neće igrati do kraja sezone.

Pored toga, već je dogovoren i odlazak jedne od najvećih zvijezda, a u pitanju je Aaron Ramsey, koji odlazi u redove talijanskog velikana Juventusa nakon što mu istekne ugovor u junu.

Najnovije vijesti

Enzo Maresca glavni kandidat za preuzimanje Chelseaja

0
Poznati novinar Gianluca Di Marzio otkriva da je Enzo Maresca, trenutni menadžer Leicester Cityja, glavni kandidat za nasljednika Mauricija Pochettina na klupi Chelseaja. Plavci...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!