NaslovnicaVijestiEMERY POJAČAVA NAPAD: Na Emirates stiže jedan od najtalentiranijih Portugalaca!

EMERY POJAČAVA NAPAD: Na Emirates stiže jedan od najtalentiranijih Portugalaca!

Prema pisanju portugalskih i engleskih medija, Arsenal će u narednih nekoliko dana poslati ponudu za zvijezdu Sportinga i reprezentativca Portugala.

Arsenal dovodi Gelsona Martinsa

Riječ je navodno o Gelsonu Martinsu, koji iza sebe ima sjajnu sezonu. Iako ga čelnici portugalskog velikana imaju namjeru zadržati, to će biti težak zadatak, s obzirom na nedavnu svađu između predsjednika kluba Bruna de Carvalha i igrača.

Naime, Carvalho je u aprilu putem poruka na svom Facebook profilu prijetio kako će suspendirati čak 19 igrača prvog tima, a prije toga ih je kritikovao zbog loših nastupa u drugom dijelu sezone. To je navelo mnoge od njih da razmisle o svojoj budućnosti u klubu, a prema pisanju portugalskih novina O Jogo, u Arsenalu su spremni iskoristiti tu situaciju i nagovoriti Martinsa na dolazak na Emirates.

U izvještaju stoji kako novi trener ‘Topnika’ Unai Emery želi novo pojačanje na krilnim pozicijama, a 23-godišnjak, koji sa Sportingom ima ugovor do 2022 godine, u kojem se nalazi otkupna klauzula od 60 miliona eura, mu je navodno prvi izbor. Gelson Martins se u proteklih nekoliko prelaznih rokova povezivao sa prelaskom u brojne klubove iz Premier lige, uključujući Chelsea, Tottenham Hotspur i Liverpool, ali su ga u klubu svaki put uspjeli nagovoriti na ostanak, što će im ovaj put teško uspjeti.

On je na stadion Jose Alvalade stigao iz niželigaša Benfice kao 15-godišnjak, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2015/16, odnosno devetog augusta na utakmici Superkupa Portugala protiv ‘prave’ Benfice, kada je u igru ušao u sudijskoj nadoknadi. Od tada je ukupno u ‘zelenom’ dresu odigrao 140 utakmica u svim takmičenjima, postigao 27 golova i podijelio 30 asistencija, od čega je u protekloj sezoni u 52 nastupa postigao 13 golova i podijelio 13 asistencija.

On bi mogao biti jedna od najvećih zvijezda predstojećeg Svjetskog prvenstva, koje se ovog mjeseca održava u Rusiji, s obzirom da ga je izbornik Fernando Santos uvrstio na listu od 23 pozvana igrača.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!