NaslovnicaVijestiEMERY POJAČAVA OBRANU: Na ljeto stiže novi lijevi bek za 30 miliona...

EMERY POJAČAVA OBRANU: Na ljeto stiže novi lijevi bek za 30 miliona eura!

Kako izvještavaju danas engleski mediji, čelnici Arsenala će u ljetnom prelaznom roku pokušati dovesti zvijezdu Celtica Kierana Tierneya za oko 30 miliona eura. 21-godišnjak je za kratko vrijeme postao jedan od ključnih igrača škotskog velikana, u čijem dresu već ima 162 nastupa otkako je debitovao za prvi tim 2014. godine.

Arsenal želi Kierana Tierneya

Pored toga, ima i 12 nastupa u dresu reprezentacije Škotske, i mnogi mu predviđaju sjajnu budućnost. Međutim, da li će ostati u Celticu, ostaje nam da vidimo već na kraju sezone.

Kako navodi The Sun, Arsenal je već odvojio 30 miliona eura za njegov transfer, za koji je i sam Unai Emery dao zeleno svjetlo, s obzirom da nije zadovoljan trenutnom defanzivnom linijom. ‘Topnici’ Tierneya prate već više od dvije godine, te smatraju kako ima potreban kvalitet za Premier ligu.

Oni već na poziciji lijevog beka imaju Nacha Monreala i Seada Kolašinca, tako da će u slučaju njegovog dolaska jedan od njih dvojice najvjerovatnije napustiti Emirates. Tierney također može igrati i nešto ofanzivnije, odnosno na poziciji lijevog krila, gdje je nekoliko puta nastupio u dresu Celtica.

Arsenal se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 53 osvojena boda iz 27 odigranih kola, te su slavili u četiri od posljednjih pet odigranih utakmica u najvišem rangu engleskog nogometa. Večeras ih očekuje susret 28. kola, u kojem će na Emiratesu ugostiti 12-plasirani Bournemouth.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!