NaslovnicaVijestiEMERY PORUČIO UPRAVI: Želi zvijezdu Real Madrida ukoliko ode Mesut Ozil!

EMERY PORUČIO UPRAVI: Želi zvijezdu Real Madrida ukoliko ode Mesut Ozil!

Prema pisanju engleskih medija, Arsenal bi mogao dovesti zvijezdu Real Madrida Jamesa Rodrigueza u slučaju da Mesut Ozil uskoro napusti klub. Kolumbijski reprezentativac je trenutno u Bayern Munchenu na posudbi, koja ističe na kraju ove sezone.

Emery želi Rodrigueza umjesto Ozila

Ozil nije u planovima Emeryja, koji ga je se spreman riješiti kako bi dobio novca za novo pojačanje. Ipak, za bivšeg njemačkog reprezentativca interes ne pokazuje veliki broj klubova, a glavni razlog za to je njegova plata, koja iznosi čak 300,000 funti tjedno otkako je potpisao novi ugovor prošle godine.

Bavarci su Real Madridu za dvogodišnju posudbu Jamesa platili 13 miliona eura u ljeto 2017. godine, a Daily Mail navodi kako ne bi imali ništa protiv toga da ‘Topnici’ otplate dio tog transfera za preostalih šest mjeseci posudbe, što je oko 4 miliona eura, s obzirom da ni on nije u planovima Nike Kovača. Njemački velikan također ima opciju otkupa njegovog ugovora za oko 45 miliona eura, ali teško da će se to dogoditi, što potvrđuju i izjave 27-godišnjaka u posljednjih nekoliko mjeseci. Naime, on je u nekoliko navrata rekao kako će otići ukoliko ne bude igrao redovno.

S druge strane, Emery je prošlog tjedna priznao kako njegov klub nema novca za dovođenje bilo koga u ovom prelaznom roku, te da u obzir dolaze samo posudbe. Oni su se također nedavno povezivali sa dovođenjem i zvijezde Barcelone Denisa Suareza, kojeg Katalonci nisu spremni pustiti na posudbu.

Mesut je u Arsenal stigao upravo iz Real Madrida 2013. godine za 47 miliona eura, i od tada je za londonski klub odigrao 212 utakmica, i pritom postigao 41 gol i podijelio čak 73 asistencije u svim takmičenjima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!