NaslovnicaVijestiEmotivan oproštaj Nantesa od Sale: Dirljive scene na Stade de la Beaujoire

Emotivan oproštaj Nantesa od Sale: Dirljive scene na Stade de la Beaujoire

U prvoj utakmici nakon pronalaska tijela tragično nastradalog Argentinca, sve je bilo u znaku Emiliana Sale – navijači, igrači i zaposleni u Nantesu oprostili su se od svog bivšeg igrača.

Hiljade navijača francuskog kluba Nantes okupilo se danas na gradskom stadionu da bi odali počast Emilianu Sali, 28-godišnjem argentiskom napadaču koji je nedavno poginuo u avionskoj nesreći iznad La Manchea, na putu za Cardiff gde je trebalo da nastavi karijeru.

Poraz od Nimesa rezultatom 4:2 u utakmici 24. kola francuske Lige 1 u potpunosti je ostao u drugom planu.

Igrači Nantesa izašli su na teren pred današnju utakmicu s Nimesom u crnim dresovima sa Salinim imenom na leđima, dok je 37.000 navijača pjevalo “La, la, la, la, la, la, la, la, Em-il-ia-no”, da bi se zatim čuo jednominutni aplauz.

Potom se na događaju koji je prenošen na svim stadionima prve dvije francuske lige, ponovo čula pjesma, s drugim refrenom: “Emiliano Sala, Emiliano, Emiliano, Emiliano Sa-la”, u čast igrača za njegov nesebičan angažman tokom karijere u Nantesu, Cannesu i Bordeauxu, prvom klubu u Francuskoj prije devet godina.

Sudac je kasnije ponovo prekinuo igru, poslije devet minuta, s obzirom da je devet bio broj dresa Sale, čije su ime navijači ponovo uzvikivali i aplaudirali, a koji je u njegovu čast Nantes povukao.

Prije utakmice ogroman transparent sa Salinim likom bio je raširen na centru terena, a na velikom ekranu na stadionu prikazani su svih 48 golova koje je Argentinac postigao u 113 utakmice za Nantes.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!