NaslovnicaVijestiEmre Can se izvinjava ženama zbog ove izjave

Emre Can se izvinjava ženama zbog ove izjave

Nogometaš Juventusa Emre Can izvinio se zbog izjave koju su mnogi protumačili kao seksističku, i koja je podigla dosta prašine u medijima.

Cristiano Ronaldo je isključen u 29. minutu meča sa Valencijom na Mestalli, poslije duela sa defanzivcem domaćih Jeisonom Murillom. Kada je vidio zbog čega je njegov suigrač isključen, njemački reprezentativac je rekao: “Čuo sam da ga je isključio je jer je počupao nekog. Pa nismo žene, već nogometaši!”

Njegov komentar izazvao je brojne reakcije, kojima je uglavnom optuživan za seksizam.

“Želio bih da se slegne prašina koja se podigla povodom mog komentara posle sinoćne utakmice. Moja reakcija, pošto sam vidio zbog čega je Cristiano isključen, izazvala je brojne komentare.

[su_no1forfootball]

Zato bih želeo da jasno kažem da mi cilj nikada nije bio da uvrijedim žene, degradiram ženski nogomet ili na bilo koji način narušim jednakost između polova. Svi koji me poznaju, znaju da poštujem i žene i jednakost.

Cilj mi je bio da stanem uz suigrača koji je nepravedno isključen. Iskreno se izvinjavam svima koje je moj komentar uvrijedio na bilo koji način”, razjasnio je Can poslije svega.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!