NaslovnicaVijestiEmre Can u Juventusu sljedeće sezone postaje treći najplaćeniji igrač

Emre Can u Juventusu sljedeće sezone postaje treći najplaćeniji igrač

Gotovo je sigurno kako će Emre Can sljedeće sezone nositi dres Juventusa. Tu vijest su objavili svi talijanski i engleski mediji, a u ‘Staru damu’ će otići besplatno sljedećeg ljeta, nakon što mu istekne ugovor sa Liverpoolom.

Emre Can stiže u Juventus

Bianconeri su za njegove usluge zainteresovani već duže vrijeme, a njemački reprezentativac je konačno donio odluku, te će napustiti Anfield nakon četiri godine u klubu.

Kako danas piše Calcio Mercato, poznata je i plata koju će bivši igrač Bayern Munchena i Bayer Leverkusena zarađivati u Torinu, a u pitanju je čak pet miliona eura godišnje. To je iznenađujuće, s obzirom da će navodno postati treći najplaćeniji igrač u klubu, te će dobijati veću platu nego Giorgio Chiellini i Gianluigi Buffon, kao i njegove reprezentativne kolege Sami Khedira i Benedikt Howedes.

Jedina dva igrača koja će imati veću zaradu od njega su najveće zvijezde kluba Gonzalo Higuain i Paulo Dybala. Juventus je poznat po odličnoj transfer politici i čuvanju novca, te su se odlučili na ovaj korak zbog činjenice da će 23-godišnjak u klub stići besplatno početkom ljeta.

Talijanski prvak je od 2009. godine besplatno dovodio igrače kao što su Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Kingsley Coman, Fernando Llorente, Sami Khedira i Dani Alves, i svi oni su ostavili veliki trag u dresu kluba.

Odlazak Cana je veliki udarac za Liverpool i njihove navijače, pogotovo zbog činjenice da za njega neće dobiti nikakvu odštetu. Klub je jučer konačno napustio Philippe Coutinho i prešao u Barcelonu za čak 160 miliona eura. Sa katalonskim klubom je potpisao ugovor do 2023. godine, te mu otkupna klauzula iznosi 400 miliona eura. Tako se konačno završila jedna od najvećih transfer saga u povijesti nogometa.

‘Redsi’ su trenutno na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 44 osvojena boda iz 22 odigrane utakmice. Ispred njih sa dva boda više nalazi se Chelsea, drugoplasirani Manchester United ima tri boda više, dok je vodeći sa čak 62 osvojena boda nezaustavljivi Manchester City.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!