NaslovnicaVijestiEngleska i Francuska objavile popis igrača za prijateljske utakmice

Engleska i Francuska objavile popis igrača za prijateljske utakmice

Francuska reprezentacija će odigrati prijateljske utakmice sa Rusijom i Holandijom 25. marta, odnosno 29. marata. Selektor francuske reprezentacije, Didier Deschamps objavio je spisak pozvanih igrača na kojemu se nalazi par novina.

000_ARP4334111 (1) (640 x 400)

Golmani koje je Deschamps pozvao su Lloris, Mandanda i Costil. Defanzivcu su Sagna, Jallet, Evra, Digne, Sakho, Koscielny, Varane, Mathieu. Za vezni red će u konkurenciji biti Cabaye, Diarra, Kante, Matuidi, Pogba i Sissoko.

Najveća novina je u napadu gdje je pozvan Dimitri Payet iz redova West Hama kojeg vodi Slaven Bilić. Dimitri Payet ove sezone pruža sjajne partije za ‘Čekićare’. U 22 utakmice u Premiershipu postigao je osam golova i upisao sedam asistencija. 28-godišnjem Payetu ovo nije prvi put da igra za nacionalni tim. Debitovao je u oktobru 2010. godine i od tada 15 puta branio boje svoje domovine.

Pored Payeta, za poziciju u napadu borit će se Coman, Griezmann iz redova Atletico Madrida, Giroud, Gignac i Martial koje ove sezone takođe igra odlično za United.

Engleska će takođe imati svoje prijateljske utakmice. Prvu će odigrati sa Njemačkom 26. marta, a drugu sa Holandijom tri dana poslije.

Novi na spisku igrača na koje selektor Roy Hodgson računa je Danny Drinkwater iz Leicester Cityja koji je na pragu velike senzacije u Premiershipu. Iz Leicestera je takođe pozvan i Jamie Vardy koji je najbolji strijelac u Premier ligi ove sezone.

Golmani: Butland, Forster, Hart.
Defanzivci: Bertrand, Cahill, Clyne, Jagielka, Rose, Smalling, Stones i Walker.
Vezni red: Alli, Barkley, Dier, Drinkwater, Henderson, Lallana, Milner, Sterling.
Napad: Kane, Sturridge, Vary, Walcott, Welbeck

Englezi su završili na prvom mjestu u kvalifikacionoj grupi E za EURO 2016 sa 30 bodova, dok je Francuska kao domaćin Europskog prvenstva automatski osigurala plasman. Europsko prvenstvo počinje 10. juna ove godine na stadionu Stade de France u Parizu, a prvu utakmicu odigraće Francuska i Rumunija. Euro će trajati tačno mjesec dana.

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!