NaslovnicaVijestiEngleska Premier liga se nastavlja na drugom kontinentu?

Engleska Premier liga se nastavlja na drugom kontinentu?

Mnogo je spekulacija oko mogućih scenarija nastavka Premiershipa, čelnici lige čine sve kako bi okončali prvenstvo i izbjegli ogromne novčane gubitke, a čini se kako bi se engleska Premier liga mogla nastaviti na drugom kontinentu!

Englezi ne mogu i ne žele da se pomire sa činjenicom da sezonu Premier lige neće moći da završe na nogometnom terenu. Razvoj situacije s pandemijom koronavirusa na Otoku nikako im ne ide u prilog, s obzirom da je veliko pitanje hoće li prije jeseni moći da se organizuju natjecanja.

Zbog toga su pojedinci već krenuli da razmatraju alternativna rešenja, a jedno od njih je da se preostale utakmice prekinute sezone odigraju u Australiji.

“Svjetske turneje smo odradili u predsezoni. Ovo nije ništa drugačije. A klima u Australiji trenutno je idealna” rekao je za Sun jedan neimenovani klupski službenik.

Engleski agent Gary Williams je već uspostavio kontakte s vodećim ljudima Australije, kao i sa rukovodstvima engleskih klubova.

“Imao sam razgovore s kontaktima u klubovima Premijer lige i sviđa im se ideja. Takođe, razgovarao sam s vladinim službenim licima i oni su oduševljeni. Ove sedmice razgovaraćemo ponovo. U Australiji su svi na sigurnom. Vlada je ukinula mnoga ograničenja” rekao je Williams.

Ipak, da dogovor nije blizu realizacije pokazuje činjenica da je izvršni direktor Birghtona Paul Barber protiv ideje da se utakmice igraju na udaljenim neutralnim terenima, jer bi, kako ističe, igranje u takvim okolnostima moglo da ima značajan uticaj na integritet prvenstva.

Ukoliko bi se sve strane saglasile da se Premier liga privremeno preseli u Australiju, utakmice bi se igrale na stadionima Optus (kapacitet 65.000), Perth Oval (20.500), WACA (24.500) i Joondalup Arena (16.000) u Perthu, čiji senator Glenn Sterle nema ništa protiv ovakvog raspleta.

“Teška srca gledam šta se događa u Engleskoj. Želimo da pomognemo. Bio bi to samo slučaj neke karantene za naše prijatelje kada dođu. Gary mi je spomenuo mogućnost da Englezi igraju ovde i mislim da je ta ideja super. Ovo je središte sportskog svemira u Australiji jer imamo svjež zrak i lijepo vrijeme. Bilo bi idealno” kazao je Sterle.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!