NaslovnicaVijestiEngleski nogometni savez ovako će pomoći svojim klubovima u Ligi prvaka!

Engleski nogometni savez ovako će pomoći svojim klubovima u Ligi prvaka!

Engleski nogomet pronašao je način kako da pomogne svojim klubovima u knock-out fazama Lige prvaka. Naime, dok svi klubovi zime uvode pauzu između polusezona, to u Engleskoj nije slučaj, oni u tom periodu imaju “luđački” tempo koji ih dodatno izmori pred najbitniji dio sezone, no tome je došao kraj…

Engleski FA uvodi revoluciju i gazi tradiciju koja krasi Premier ligu. Naime, Englezi imaju takozvani Boxing day oko Božića pa u tom periodu znaju igrati i po 3 utakmice u 10 dana kada svi drugi odmaraju. Osim toga, Englezi imaju 4 natjecanja za razliku od klubova u Španjolskoj i Njemačkoj.  Nijemci su ove sezone tijekom zime imali 22, Francuzi 16, Talijani 14, a Španjolci 11 dana pauze. Englezi nijedan. To znači da klubovi u Engleskoj moraju imaju širu klupu kako bi bili spremni na dugu i iscrpljujuću sezonu.

U tome najviše pate njihovi predstavnici u Ligi prvaka koji su u zadnjih 5 godina samo jednom imali predstavnika u polufinalu Lige prvaka. Bio je to Manchester City prije dve godine kada je “bez ispaljenog” metka pao protiv prvaka Europe Real Madrida.

FA je u sruadnji sa predstavnicima Premier lige našao način kako da pomogne svojim predstavnicima u Ligi prvaka. Od sezone 2019/20 Englezi će srušiti tradiciju i uvesti zimsku pauzu. Peto kolo FA Kupa u potpunosti će se igrati sredinom tjedna, a ukidaju se ponovljene utakmice ovog natjecanja u slučaju neriješenog rezultata tijekom 90 minuta. Na taj način dobit će dodatno vrijeme za prvenstveno kolo, koje bi se igralo tijekom dva vikenda, pet utakmica prvog, a pet drugog.

To je uvod u onaj bitni dio – uvođenje zimske pauze u trajanju od dva tjedna početka 2. mjeseca u godini. Iako klubovima u Ligi prvaka i nije neka pauza jer Liga prvaka uvijek kreće za Valentinovo, ali ipak će dobiti koji dan slobodnog prije vrlo bitnih utakmica u osmini finala Lige prvaka.

Razlog zašto Englezi nemaju pauze kad i ostali klubovi po Europi je velika gledanost Premier lige u periodu oko Božića i Nove godine. Naime, televezijske kuće platile su televizijska prava preko pet milijardi funti za prenošenje Premier lige i ne sviđa im se ideja da se ukine Premier liga u najgledanija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!