NaslovnicaVijestiEnglezi tražili da jedan klub ne igra Superligu, a razlog je nevjerovatan!

Englezi tražili da jedan klub ne igra Superligu, a razlog je nevjerovatan!

Projekat europske nogometne Superlige već je otišao u istoriju, a danima nakon neslavnog kraja lige najbogatijih klubova, na svjetlo dana izlaze detalji u vezi s organizacijom, a španjolska Cadena Ser otkriva jednu zanimljivost.

Engleska šestorka koju čine Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea najprije je napustila Superligu, pod ogromnim pritiskom navijača i britanske javnosti, a zanimljivo je da su upravo engleski klubovi prvobitno pokušali da iz natjecanja izbace madridski Atletico.

Razlog je bio pomalo bizaran – glavni argument je bio to da je Atletico najmanje popularan klub na društvenim mrežama, te da nije interesantan za publiku van Španjolske. Prema tim istraživanjima, slabi rezultati Atletica na društvenim mrežama i podaci o TV gledanosti bili su kamen spoticanja, te su zbog toga umjesto njih željeli da uguraju Sevillu, koja je navodno stajala nešto bolje.

Međutim, Atletico je na kraju sam napustio natjecanje, kao i svi engleski klubovi, a zasad su formalno u ligi ostali Real, Barcelona i Juventus. Ipak, jasno je da Superliga zasad nema perspektivu, te da će njeni osnivači (barem većina njih) naredne sezone igrati u Ligi prvaka, pod okriljem UEFA-e.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!