NaslovnicaVijestiERLING HAALAND DONIO ODLUKU: Evo gdje planira nastaviti karijeru!

ERLING HAALAND DONIO ODLUKU: Evo gdje planira nastaviti karijeru!

Kako danas izvještavaju brojni mediji, napadač Red Bull Salzburga Erling Braut Haaland navodno je spreman odbiti brojne europske velikane nakon što je poručio treneru Manchester Uniteda Ole Gunnaru Solskjaeru kako želi doći na Old Trafford.

Haaland želi u Manchester United

Haaland, sin bivšeg defanzivca Alf-Ingea Haalanda, privukao je pažnju cijele nogometne javnosti u posljednjih nekoliko mjeseci nakon što je postigao nevjerovatnih 28 golova u samo 22 nastupa od početka nove sezone.

Njegova statistika je još impresivnija kada uzmete u obzir da je osam od ovih golova postigao u Ligi prvaka, gdje je bolji učinak od njega imao samo Robert Lewandowski (10 golova), a iza sebe je ostavio Harryja Kanea (6), Kyliana Mbappea (5), Raheema Sterlinga (5), te Mohameda Salaha i Karima Benzemu (4).

S obzirom da se za nekoliko tjedana bliži zimski prelazni rok, špekulacije o njegovom odlasku iz austrijskog kluba ne prestaju. Iako zasigurno veliki broj klubova čeka u redu za njegovo dovođenje, kao što su Juventus, Borussia Dortmund, Bayern Munchen, Real Madrid, RB Leipzig i Atletico Madrid, čini se kako je mladi napadač donio odluku o tome gdje želi nastaviti karijeru.

Naime, kako pišu novine The Mirror, on je razgovarao sa trenerom Manchester Uniteda Ole Gunnarom Solskjaer, te mu poručio kako se želi pridružiti njegovom projektu na Old Traffordu, što je po njegovom mišljenju sjajna destinacija za nastavak karijere s obzirom na broj mladih igrača koji trenutno igraju za ‘Crvene vragove. Međutim, u izvješću također piše kako njegov agent Mino Raiola želi da Haaland karijeru nastavi u Juventusu, gdje bi se pridružio njegovom drugom klijentu Matthijsu de Ligtu, koji je tamo otišao prošlog ljeta.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!