NaslovnicaVijestiEuro 2021 će se održati u samo jednoj zemlji?!

Euro 2021 će se održati u samo jednoj zemlji?!

Nakon što je već ranije Euro 2020 pomjeren za narednu godinu, UEFA sada razmatra opciju da domaćinstvo dodijeli samo jednoj zemlji. Prvobitni plan je bio da se prvenstvo održi u 12 europskih gradova.

Europsko prvenstvo u nogometu koje je trebalo biti održano ovog ljeta, pomjereno je za ljeto 2021. godine zbog pandemije koronavirusa, a UEFA je planirala da se smotra najboljih reprezentacija Starog kontinenta održi u 12 država širom Europe.

Prvobitno je planirano da Europsko prvenstvo ugoste Bilbao, Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, Minhen, Rim i St. Petersburg, a Le Parisien javlja kako je UEFA napravila i rezervni plan po kojem bi EURO ugostila Rusija.

Rusija je 2018. godine organizovala Svjetsko prvenstvo u nogometa i s obzirom na to da je situacija s pandemijom koronavirusa teška, a da Rusi već imaju potrebnu infrastrukturu, u krovnoj kući europskog nogometa razmišljaju o ideji da ova država ugosti Euro 2021. godine.

Naravno, razlog su pandemija koronavirusa, i problemi s putovanjima širom Europe. S obzirom na to da je teško predvidjeti razvoj situacije u vezi s pandemijom COVID-19, te potencijalne organizacione probleme, UEFA bi se kao u slučaju završnice ovogodišnje Lige prvaka, mogla opredijeliti za jednu zemlju.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!