NaslovnicaVijestiEuropskoj ligi prijeti skandal zbog Red Bulla?

Europskoj ligi prijeti skandal zbog Red Bulla?

Europskoj ligi prijeti skandal zbog uspjeha klubova iz Leipziga i Salzburga. Danas je odigrano prvo kolo osmine finala Europa lige u kojem je RB Leipzig svladao Zenita rezultatom 3-1, a momčad iz Salzburga slavila u gostima kod Borussije Dortmund rezultatom 1-2.

Europa liga sada nema riješenje. Kasno je sada da bi se sve ovo ispravilo. Naime, spominjalo se i pisalo o ovom potencijalnom problemu još kada je prošle sezone RB Leipzig počeo pokazivati dobre igre u Bundesligi. Oni su se kvalificirali u Ligu prvaka, a Red Bull Salzburg u Europa ligu.

U grupnoj fazi Lige prvaka RB Leipzig završio je trećeplasirani u skupini, iza Besiktasa i Porta, ali ispred Monaca. Kao trećeplasirani u grupnoj fazi Lige prvaka direktno su se kvalificirali u knock-out fazu Europa lige gdje igra i Red Bull Salzburg. U narednim kolima Europa lige sada postoji šansa da se sastanu RB Leipzig i RB Salzburg.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Njemački nogometni savez ne dopušta da se klubovi u Bundesligi nazivaju sponzorskim imenima pa momčad iz Salzburga na svom grbu ne smije imati čak ni identične bikove kao što Red Bull ima na svom logu. Naime RB Leipzig zapravo znači RasenBallsport Leipzig. Njihov stadion se zove Red Bull Arena jer je Red Bull i vlasnik kluba što je svima poznato.

Austrijski biznismen hrvatskog podrijetla i vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz (Ditrih Matešić) vlasnik je i Red Bull Salzburga. No čini se kako su se pravno ogradili od tog vlasništva pod krinkom da su oni samo sponzori naziva kluba. Prema znakonu o sportu u Austriji, klub ne može biti u vlasništvu osobe ili organizacije koja nije neprofitna. Tako je riječ o drugačim ugovoru zbog čega će UEFA odobriti da ova dva kluba igraju jedan protiv drugoga iako je svima jasno da to narušava integritet Europa lige i fair natjecanja.

[su_cashout]

Naime, još jedan zanimljiv detalj. Bundesliga i austrijska nogometna organizacija nisu jedini koji se bore protiv Red Bullovih privatnih klubova i njihova oglašavanja na taj način. UEFA je Salzburgu zabranila da ima identičan grb u Europa ligi kao što ima u domaćem prvenstvu. Da bi dobili pravo igranja u UEFA natjecanjima morali su modificirati grb, pa je umjesto dva bika na grbu – samo jedan.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!